Navele de luptă ale României, bune de casat

3166
3
Navele de luptă ale României, bune de casat - nava-1330103583.jpg
Șeful Statului Major General al Armatei Române, generalul Ște-fan Dănilă, a făcut o "mărturisire șoc". Potrivit datelor statistice pe care le are la îndemână, Armata Română este cu dotarea la pământ. El spune că rata de asigurare cu echipamente militare esențiale la nivelul Armatei este de aproximativ 90%, multe dintre echipamente fiind cu performanțe reduse, uzate fizic și moral.

Dănilă recunoaște și că echipamentele din dotarea Armatei au o vechime mai mare de 20 de ani. Acesta a dat și cifre concrete, care nu pot decât să arate dezastrul real și să ne pună față în față cu o realitate cruntă, pe care cei din armată o știu, de altfel, de mult timp.

"Avem în înzestrare, cu o vechime mai mare de 20 de ani, 87% din tancuri, 100% avioane de luptă, 50% din avioane de transport și 84% din navele de luptă", a spus acesta.

Dănilă a adăugat că "gradul de operabilitate la diferitele categorii de echipamente existente s-a situat între 32% la avioanele de luptă și 95% la artileria terestră".

În această situație, de ce să ne mai mire că, adesea, au loc adevărate tragedii, dar nu pe câmpul de luptă în mod special, ci, aici, acasă, în timpul unor antrenamente de rutină? Dar, așa cum se întâmplă doar la noi, nimeni nu este găsit vinovat!

Să trăiască americanii!

În ceea ce privește misiunile externe, Dănilă spune că situația este mai bună, iar asta nu datorită nouă, ci pentru că, de exemplu, în Afganistan, sunt utilizate exhipamentele împrumutate de la forțele americane! Așa că, dacă tot i-am așteptat multă vreme pe americani, dar nu au venit să ne salveze, ar trebui să le mulțumim, acum, că reduc la minimum numărul morților din Armata Română pe fronturile în care ne reprezintă țara!

"În teatrul de operații din Afganistan misiunile specifice se execută în principal cu echipamente de luptă primite în folosință temporară de la partenerul american. Starea tehnică a acestora se prezintă mai bine - 85% la blindate și 100% la autovehicule", a spus Dănilă.

Comentează știrea

Rozicrucianul
25 februarie 2012
Toastul comandantului

Bune de casat?Fiti seriosi!Pai nu au fost achizitionate doar de citiva ani doua fregate,cu vechime de peste 25 ani, care urmeaza sa fie modernizate in Ro?Doctori ingineri militari,strategi,tacticieni, poligloti avind cursuri in care li s-au spalat creierul de spiritul national pot sa faca, acum, ceva cu care sa se laude mai tarziu.Am auzit de nivelul de competenta al ,,inginerilor''marinari din AMB.Aproape tot corpul didactic al acestei institutii este format din cei cu titlul de doctor.fara sa fi fost ambarcat cel putin 2-3 ani.Numai vorbim despre doctoranzi;acestia fac serviciu la punctul de control si tin evidenta suruburilor la unele echipamente care la ora aceasta au doar valoare sentimentala.Decit sa gindeasca ,sa proiecteze si sa construiasca echipamente si mijloace de lupta ,eventual reparatii capitale cu schimbarea echipamentelor uzate moral,generalii,amiralii,chestorii,se gindesc la posibilitatile unor plecari pe afara pentru ,,informare,documentare''privind cumpararea si nicidecum folosirea potentialului romanesc de teama...coruptiei autohtone care nu este aceasi cu ,,lobyul''si ,,comisionul'' occidental.Si pina la urma iti dimensionezi actiunile militare cu cit si ce ai.Adica te intinzi cit tine plapuma.Dom'Danila,matale nu ai inteles nici pina acum ca militarii romani nu lupta cu arme de imprumut de la americani ci americanii au luat cu imprumut militari romani pe care i-a dotat cu arme ca sa gaseasca materia prima folosita de Sadam pentru ,,armele lui chimice'';Petrolul si Piata.Ma intreb ,cind oare vor dispare din arealul politico-elitist ceata pamblicarilor pretentiosi si grandilocventi care bat toba cea mare pe la portile occidentale .Atentie generale Danila, sa nu ocupi vreun loc in galeria generalilor delicventi pentru ca tentatiile sunt mari ,caile ascunse , bate la ochi si,sunt cam multi.

Fost Maistru Militar...
25 februarie 2012
Mai multi Amirali decat Nave Militare

Este adevarat ca la noi navele uzate din toate punctele de vedere si cand se doreste sa se repare cate ceva si se intra in docul de reparatii trebuie sa se respecte o suma MAXIMA de reparatii... De multe ori cand se repara ceva se observa ca a aparut o alta defectiune in alta parte...pe bune si nu doar pe hartie... In ceea ce priveste Amirali si Contramirali din Fortele Navale Romane acestia sunt mai multi ca numar decat numarul de nave capabile sa execut o misiune de lupta reala fara sa iti fie frica de a te scufunda pe drumul catre misiune....

Fost Maistru Militar...
25 februarie 2012
Nici bani de combustibil pentru antrenamente nu mai sunt din 2010

Asta se intampla de la aparitia "CRIZEI" (cu care ne orbesc politicienii)... Acum singurile antrenamente sunt doar LA RECE...in porturile militare si la centrul de langa academie.....

Răspuns la: Mai multi Amirali decat Nave Militare
Adăugat de : Fost Maistru Militar..., 25 februarie 2012
Este adevarat ca la noi navele uzate din toate punctele de vedere si cand se doreste sa se repare cate ceva si se intra in docul de reparatii trebuie...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8664 secunde