Nava școală TCG "Sokullu Mehmet Pașa" a acostat în portul Constanța

284
Nava școală TCG
Ieri, în portul Constanța, a sosit nava școală TCG "Sokullu Mehmet Pașa", care aparține Forțelor Navale din Turcia. Nava va sta în România până pe data de 12 iulie. 


Pe timpul escalei, sunt programate vizite oficiale la autoritățile locale, Comandamentul Flotei și Academia Navală "Mircea cel Bătrân", în cadrul cărora au loc discuții referitoare la identificarea unor noi oportunități de dezvoltare a cooperării bilaterale româno-turce în domeniul învățământului de marină. 


Cei 280 de cadeți ai Academiei Navale din Turcia, aflați la bordul navei, vor vizita infra-structura și condițiile specifice de pregătire din Academia Navală "Mircea cel Bătrân" și vor avea întâlniri sportive și schimburi de expe-riență cu studenții români. 


De asemenea, marinarii turci vor vizita obiective turistice din municipiul Constanța și vor depune coroane de flori la Cimitirul Turcesc din Slobozia. 


La marșul de instrucție al Navei școală TCG "Sokullu Mehmet Pașa", programat a se desfășura în perioada 11 iulie - 8 august, vor participa și doi studenți ai Academiei Navale "Mircea cel Bătrân".


Stagiile de practică, executate la bordul navelor școală din Turcia de către studenții academiei constănțene, au devenit o tradiție și fac parte din strategia de internaționalizare a Academiei Navale "Mircea cel Bătrân". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6608 secunde