Nava MAI 1103, misiune de supraveghere a frontierei Europei în Marea Egee

281
Nava MAI 1103, misiune de supraveghere a frontierei Europei în Marea Egee - nava-1525185445.jpg
În perioada 29 aprilie - 2 august, Poliția de Frontieră Română va participa, conform angajamentelor asumate de România ca stat membru al UE, la misiunea "POSEIDON 2018", organizată sub egida FRONTEX, prin detașarea navei maritime de patrulare și intervenție MAI 1103 proiect P-157 din cadrul Gărzii de Coastă.

Operațiunea se va desfășura în Marea Egee timp de trei luni, nava maritimă de patrulare și intervenție și echipajul aflat la bord, format din 26 de polițiști de frontieră, urmând să execute misiuni individuale de patrulare, cercetare, de căutare și salvare, alături de celelalte state membre UE participante la misiune.

De asemenea, în cadrul aceleiași operațiuni comune, Poliția de Frontieră va detașa în cadrul Centrului Internațional de Coordonare - I.C.C. din Pireu un ofițer de legătură, care va menține permanent legătura între nava maritimă detașată de P.F.R. pe teritoriul Greciei și Centrul Operațional de Coordonare al I.G.P.F, precum și între nava maritimă și reprezentanții Sectorului Operațiuni Maritime din cadrul Agenției FRONTEX.

Obiectivul principal al Operațiunii Comune "POSEIDON 2018" este de a oferi suport autorităților elene în supravegherea și controlul la frontierele maritime ale Uniunii Europene, precum și de căutare și salvare a persoanelor aflate în dificultate pe mare la frontiera externă a Uniunii Europene. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.238 secunde