Nava hidrografică „Căpitan comandor Alexandru Cătuneanu” s-a întors din misiune

573

Articole de la același autor

Nava maritimă hidrografică „Căpitan-comandor Alexandru Cătuneanu” a acostat, în portul militar Constanța, raportând „Misiune îndeplinită!”. Nava a participat la exercițiul multinațional de luptă contra minelor „Ariadne 21”, organizat de Forțele Navale Elene, în zona maritimă adiacentă portului grecesc Patras, de la Marea Ionică.



Timp de aproape trei săptămâni, nava militară românească a parcurs peste 1.800 de mile marine și a tranzitat strâmtorile Bosfor și Dardanele, în ambele sensuri. Acțiunile desfășurate pe mare, în comun cu aliații din Bulgaria, Franța, Grecia, Italia, Spania și Turcia, au reprezentat pentru echipajul românesc o oportunitate reală de perfecționare a nivelului de pregătire în domeniul luptei contra minelor marine, constituind un bun prilej de creștere a nivelului interoperabilității dintre Forțele Navale Române și cele partenere NATO.



Nava maritimă hidrografică „Căpitan-comandor Alexandru Cătuneanu” este o platformă navală specializată în cercetarea hidrografică subacvatică și realizarea suportului informațional integrat, are un echipaj format din 46 de militari și este comandată de locotenent-comandorul Toma Laurențiu. Pentru participarea la misiune, la bord a fost ambarcată și o grupă de scafandri de luptă EOD (Explosive Ordnance Disposal), cu un dispozitiv AUV, echipament specific pentru căutarea, descoperirea și identificarea contactelor submarine. 





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4545 secunde