Navă americană de război, în Portul Constanța. Rușii, cu ochii ca pe butelie!

469
1
Navă americană de război, în Portul Constanța. Rușii, cu ochii ca pe butelie! - distrugator-1477411798.jpg

Articole recomandate

Un distrugător american echipat cu sisteme conectate la sistemul NATO antirachetă se află în Portul Constanța, nava fiind monitorizată cu atenție de Flota militară rusă din Marea Neagră, afirmă surse citate de agenția de știri Sputnik. 


Distrugătorul USS Carney, echipat cu sistem antirachetă Aegis, a intrat în apele Mării Negre, informează Interfax, în contextul în care Moscova urmărește cu atenție intrările și ieșirile navelor de război ale țărilor neriverane în Marea Neagră. 


Portalul turcesc Bosphorus Naval News, cel care monitorizează circulația navelor prin Bosfor și Dardanele, publicase, luni, fotografii cu distrugătorul american trecând prin strâmtoarea Bosfor și îndreptându-se spre nord. "Nava militară USS Carney trece prin Istanbul la o zi după ce trecuse în sens invers Mount Whitney, care pleca din Marea Neagră", relata portalul menționat. 


"Nava USS Carney se află în Marea Neagră, în Portul Constanța. Este monitorizată atent de navele, radarele și avioanele aparținând Flotei ruse din Marea Neagră", afirmă surse militare ruse, citate de Sputnik Italia. 


Potrivit Flotei a 6-a americane, USS Carney a părăsit la 18 octombrie baza din Rota (Spania), după o serie de lucrări de mentenanță, pentru operațiuni de patrulare de rutină în zona de responsabilitate a Flotei a 6-a, în scopul asigurării intereselor SUA în Europa. În afară de partea de est a Atlanticului și Marea Mediterană, zona de responsabilitate a Flotei a 6-a SUA se extinde și în Marea Neagră.


Sistemul Aegis, instalat pe nave militare sau pe platforme maritime, are rolul de a intercepta rachete cu rază scurtă și medie de acțiune. În prezent, există cel puțin 24 de sisteme Aegis instalate pe nave militare americane, majoritatea patrulând în Oceanul Pacific. 


Tot sisteme Aegis sunt utilizate în planul de creare a unui scut antirachetă NATO în Europa, scopul declarat fiind contracararea amenințărilor reprezentate de țări precum Iranul și Coreea de Nord. Sisteme Aegis adaptate pentru uz terestru (Aegis Ashore) sunt instalate și în România, la baza de la Deveselu, și vor fi montate în Polonia.


Comentează știrea

Tzihcac
26 octombrie 2016
Papusarii

Apropo de "ochii ca pe butelie "...e valabila si reciproca...dar pe aia..reciproca..nu o spuneti !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0475 secunde