Năravurile șoferilor din Constanța care fac ravagii pe șosele

5900
3
Năravurile șoferilor din Constanța care fac ravagii pe șosele - fondcelemaiproasteobiceiuri-1415902831.jpg

Articole de la același autor

Proastele obiceiuri ale unor șoferi din Constanța în trafic produc, de foarte multe ori, haos și chiar accidente rutiere. Fie că vorbim despre neștiință, rea voință sau doar lipsă de respect pentru ceilalți participanți la trafic, comportamentul șoferilor nu este trecut cu vederea de polițiștii rutieri.

Polițiștii rutieri recunosc faptul că sunt depășiți de numărul mare de participanți la trafic, așa că nu pot sta cu ochii pe toată lumea. Însă asta nu înseamnă că nu văd și nu sunt conștienți de ce se întâmplă pe șosele. Cu puținii oameni pe care îi au, acționează zilnic în municipiul Constanța, dar și în județ, pentru a-i liniști pe șoferii indisciplinați.

Campioni la amenzi

Rutieriștii au la activ, de la începutul anului și până în prezent, peste 50.000 de amenzi date șoferilor, dar și pietonilor. "Campioni" la capitolul amenzi sunt șoferii care nu poartă centura de siguranță. Nu sunt trecuți cu vederea nici vitezomanii, care ocupă un onorabil loc doi în topul celor mai sancționate abateri, din acest an, în Constanța.

"De la începutul anului și până în prezent, polițiștii rutieri au dat 22.563 de amenzi pentru nepurtarea centurii de siguranță, 18.512 amenzi pentru depășirea limitei legale de viteză și 8.250 de amenzi pentru traversarea neregulamentară a pietonilor", precizează Cristina Vasile, purtătorul de cuvânt al Serviciului Rutier Constanța.

Mii de șoferi…pietoni

În ceea ce privește abaterile mai grave, peste 3.700 de șoferi au rămas, de la începutul anului și până în prezent, fără permisul de conducere. Una dintre cele mai grave abateri pe care le săvârșesc șoferii din Constanța este, potrivit polițiștilor, neacordarea de prioritate a autovehiculelor. Pe lângă faptul că poți provoca cu ușurință un accident rutier, această abatere se sancționează cu suspendarea permisului, dar și cu o amendă usturătoare. Aproximativ o mie de șoferi au rămas pietoni după ce au omis să acorde prioritate altor mașini care circulau regulamentar.

O altă abatere săvârșită des de șoferii constănțeni este virajul la stânga peste marcajul continuu sau intrarea pe acces interzis. Oamenii legii spun că, în general, conducătorii auto fac aceste lucruri în mod conștient, nu pentru că nu ar cunoaște configurația drumurilor. Pentru depășire neregulamentară, polițiștii rutieri au reținut peste 600 de permise de conducere.

Potrivit Codului Rutier, depășirea este interzisă în intersecții cu circulația nedirijată, în apropierea vârfurilor de rampă, când vizibilitatea este redusă sub 50 metri, în curbe unde vizibilitatea este redusă sub 50 metri sau pe poduri. Excepție fac vehiculele cu tracțiune animală, motocicletele fără ataș și bicicletele, care pot fi depășite pe podurile metalice, de beton sau din zidărie de piatră, având o lungime de peste 20 metri și o lățime de cel puțin șapte metri. 

Comentează știrea

Lite
14 noiembrie 2014
h

Dragi militieni retardati, suspendati si voi permisele pentru neacordare de prioritate si depasire neregulamentara, acestea doua fiind pricipalele cauze ale producerii accidentelor grave. Voi stati ca boschetarii cu masina prin tufisuri sa prindeti pe vreunu care merge cu 10-20 km/h in plus fata de viteza legala.

Paul
14 noiembrie 2014
Vini impartite

Din pacate mai mult de jumatate din cei care au permis,cand se urca la volan se cred participant nu la propriul drum in interes propriu,ci ca la o competitive cu ceilalti soferi.De aici apar ziceri si gesturi,marlanii gratuite,fapte penale.Calitatea umana a soferilor se strica si mai mult fata de cum era a pietonului inca fara masina. Daca mai adaugam si drumurile proaste,sensuri giratorii si borduri puse in scopul intretinerii fuinanciare a gloatelor de hoti, e clar ca soferii se indracesc si mai tare. Da,soferii marlani trebuiesc eliminate din circulatie,insa si conditiile de circulatie trebuiesc facute bine!

silvia
14 noiembrie 2014
operator pc

Cele mai noi locuri de munca!  Seriozitate maxima! Contract legal si incheiat imediat! Au inceput primele plati! Foarte multi oameni lucreaza deja cu noi! NU e joc piramidal si NU e MLM! Cei care au inceput activitatea sunt foarte multumiti! Lucrati 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari lunar! Va trimitem detalii dupa ce expediati textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0109 secunde