Motocicletele SMURD, lăudate de Raed Arafat. Constanța, dată exemplu!

228
Motocicletele SMURD, lăudate de Raed Arafat. Constanța, dată exemplu! - motosmurd-1582579801.jpg

Articole de la același autor

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, a anunțat că intenționează să dezvolte segmentul de intervenție cu motociclete la situațiile urgente. Principalul motiv este faptul că timpul de intervenție cu acest mijloc de deplasare este mai scurt. 


"În 2019, motocicletele care se află în București, Constanța, Timișoara și Iași au intervenit la 3900 de intervenții, iar în 2020 mai operaționalizăm două județe, Brașov și Galați, care vor avea câte două motociclete în fiecare județ", a afirmat dr. Raed Arafat. 
"Din discuțiile pe care le-am avut cu colegii motocicliști, au avut mai multe situații în care au reușit să defibrileze, să pornească un corp la un stop cardiac înainte să ajungă ambulanța. Deci, conceptul acestor motociclete, care au defibrilator, oxigen, trusă de resuscitare, tot pe ele, a schimbat foarte mult pentru salvarea vieții", a adăugat Raed Arafat.


Unitatea SMURD Constanța este dotată, încă din 2017, cu două motociclete. Prețul uneia a fost de 20.000 de euro, sunt conduse de paramedici și sunt dotate cu defibrilatoare semiautomate, trusă de resuscitare, oxigen și toate materiale necesare acordării primului ajutor, până la sosirea unei ambulanțe. În Constanța, motocicletele sunt extrem de utile în special în timpul sezonului estival, pe litoral, când traficul este îngreunat, iar ambulanțele ajung greu la intervenții. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6052 secunde