Motivarea arestării președintelui CJC: "Inculpatul a sfidat organele judiciare"

150
1
Motivarea arestării președintelui CJC:

Articole de la același autor

Magistrații Tribunalului București arată, în motivarea deciziei de arestare, faptul că președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a încălcat flagrant obligațiile care i-au fost impuse în cadrul controlului judiciar, fără nicio justificare.

"Inculpatul, deși avea cunoștință despre existența unui proces penal în care este acuzat de săvârșirea presupuselor infracțiuni, pentru care s-a dispus trimiterea în judecată, totuși începând cu data de 2 iulie 2014, inculpatul a încălcat, cu rea-credință, obligația de a nu părăsi țara, precum și celelalte obligații impuse", se arată în motivarea deciziei de arestare. 


Judecătorul de la Tribunalul București menționează că nu s-a făcut dovada necesității ca Nicușor Constantinescu să rămână pe teritoriul altui stat pentru a se trata, precizând că există posibilitatea efectuării unui astfel de tratament și pe teritoriul României.

"Reaua-credință de care a dat dovadă inculpatul în încălcarea obligațiilor impuse în sarcina sa reiese, fără îndoială, din atitudinea acestuia, inculpatul nefăcând nimic altceva decât să sfideze constant organele judiciare, înțelegând să încalce în mod flagrant obligațiile impuse în sarcina sa, fără nicio justificare. (...) Se mai remarcă faptul că la dosarul cauzei nu există vreun înscris care să emane de la un medic, prin care să se constate în mod neechivoc necesitatea imperativă ca inculpatul să rămână pe teritoriul Statelor Unite ale Americii în vederea efectuării tratamentului medical", conform motivării instanței.


Mai mult, magistratul nu neagă gravitatea bolii de care suferă președintele CJC, însă remarcă faptul că acesta ar putea primi tratament și în cadrul rețelei spitalelor aparținând Administrației Naționale a Penitenciarelor. 


Reamintim că magistrații Tribunalului București au dispus din nou, pe 23 iulie, arestarea lui Nicușor Constantinescu, urmare a propunerii făcute de DNA după mediatizarea unor imagini în care președintele CJ Constanța fumează pe terasa unui restaurant din New York. Decizia nu este definitivă și a fost contestată la Curtea de Apel București, instanță care urmează a tranșa dosarul pe 5 august. Dată fiind decizia luată de Tribunalul Capitalei, Poliția Română a emis un nou mandat internațional de arestare pe numele lui Constantinescu. 


Comentează știrea

vali
30 iulie 2014
bolnav ca Becali?

Asa sunt hotii de pe meleagurile mioritice, fura din tara si se trateaza in strainatate...din punctul meu de vedere... sa-i fie tarana usoara😝

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6355 secunde