Momente de groază în microbuz. "Țineți-vă că nu mă țin frânele!"

2084
4

Articole de la același autor

Vedem la orice pas maxi taxi burdușite cu oameni care nu doresc nimic mai mult decât să ajungă cu bine la destinație. Șoferii de maxi taxi sunt blamați în trafic de restul conducătorilor auto și uneori chiar și de călători, deoarece au un stil ciudat de a conduce: parcă transportă cartofi și nu oameni, îi înghesuie ca sardele și uneori, pe lângă condus, mai numără banii, dau rest sau vorbesc la telefon.

Acestea nu ar fi singurele probleme. Este posibil ca unii transportatori să nu mizeze prea mult pe siguranța cetățeanului și să nu își pună la punct mașinile așa cum ar trebui, iar în acest caz, pericolele pândesc la orice pas.

La un pas de tragedie

Panică în centrul Constanței. Un apel la 112 anunța, ieri dimineață, în jurul orei 08.30, că, pe bulevardul Tomis, în zona Miga, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate trei autoturisme și un maxi taxi plin cu oameni. Agenții de la Rutieră și cadrele medicale au ajuns în scurt timp la fața locului.

Potrivit anchetatorilor, vinovat de producerea coliziunii ar fi șoferul microbuzului, care ar fi rămas fără frâne. Oamenii legii spun că bărbatul de 46 de ani se deplasa cu un microbuz Mercedes Sprinter, pe banda numărul I, către bulevardul Ferdinand. La un moment dat, șoferul a frânat, însă nu suficient și a intrat în mașina care se afla în fața sa, un autoturism marca Ford Focus, condus de un bărbat de 59 de ani. În urma impactului, mașina a fost proiectată în cea din fața sa, un Volkswagen Golf, iar aceasta, la rândul ei a intrat într-un Volkswagen Passat. Mașinile erau oprite la semafor, culoarea fiind roșie. În urma impactului, șoferul Ford-ului a suferit leziuni.

Polițiștii de la Rutieră i-au testat pe toți șoferii cu aparatul Drager, rezultatul fiind negativ.

Expertiză tehnică

Din fericire, nicio persoană din microbuz nu a fost rănită, deoarece toate stăteau pe scaun. Mai mult, acestea au fost atenționate de șofer, care, cu câteva secunde înainte de producerea accidentului, le-a spus: "Țineți-vă că nu mă țin frânele!". Conducătorul auto a susținut acest lucru și în fața polițiștilor. Circulația în zonă a fost blocată cât oamenii legii au făcut cercetări. În urma verifi-cărilor la fața locului, anchetatorii au găsit urme de frână.

"Pentru lămurirea existenței deficienței de frânare, s-a dispus o constatare tehnică, urmând ca, în perioada următoare, un expert tehnic autorizat să confirme sau să infirme acest aspect", a declarat George Munteanu, șeful Biroului Accidente din cadrul Serviciului Poliției Rutiere.

Anchetatorii continuă cercetările pentru a stabili împrejurările exacte în care s-a petrecut fapta și dacă au existat defecțiuni la sistemul de frânare și care este cauza. 

Comentează știrea

ct
11 decembrie 2015
gms

Cine sant mafiotii care dau licente din primaria cta?Cine sant beneficiarii acestor licente? Coscugele (gms)sant verificate de rar itp cine le da licente de transport ...in comun acestor cosciuge?Cond auti de pe GMS (stie politia)lucreaza in program 06 la 22-30?doua zile munca silnica una libera. Cum sa mai ai atentie la ce trafic e ij cta stie politia si org abilitate? Se munceste la negru.Nu se elibereaza tichete de calatorie.reparatiile sant facute de personal necalificat.Stopati mafia pana nu se va intampla o tragedie si mai mare.Viata va este pusa in pericol cetateni masinile astea nu sant verificate periodic. Acestea sant numai o parte din nereguli.(ps soferii iau pasagerii mult peste limita de locuri.Stie politia? Vede?)

adevar
11 decembrie 2015
adevar

Politia sa imbatat la noi in republica si nu vede

adevar
11 decembrie 2015
adevar

Politia romana se imbata la noi in republica si conduce imbatati

De la nord
11 decembrie 2015
si alti sunt si mai rau

Sa se faca verificari la toate firmele de transport sau se asteapta o tragedie ca si in "Colectiv" sa se faca ceva ? Pe ruta Constanta - Navodari -Mihai Viteazu sa vedeti microbuze fara caldura iarna (este mai frig inautru decat afara) sau vara fara aer (au deschis doar un geam la sofer, turela nu se deschide, inauntru te sufoci ), calatori burdusiti in masina ca sardele, numai vorbim de pretul unei calatorii un bilet pe 40 km Mihai Viteazu - Navodari este 15 lei Cum primesc astia licente de transport, pe cine unge pe la judet ?

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 09 Decembrie 2015
Stire din Eveniment : FOTO. ACCIDENT RUTIER ÎN CONSTANȚA
Miercuri, 09 Decembrie 2015
Stire din Eveniment : Grav accident de tren! TREI MORȚI
Marţi, 08 Decembrie 2015
Stire din Eveniment : Accident provocat de un șofer neatent
Pagina a fost generata in 0.7924 secunde