Moment istoric pentru "Bricul Mircea". Escale în porturi de pe toate continentele, cu ajutorul nostru!

305
Moment istoric pentru

Articole recomandate

Nava-școală "Mircea" împlinește, la data de 17 mai 2019, opt decenii de la intrarea în serviciul Marinei Militare Române, perioadă în care a înregistrat numeroase premiere pentru țara noastră, în timpul marșurilor de instrucție, în care a făcut escale în peste 120 de porturi din Europa, Asia Mică, nordul Africii și din America de Nord.


Cu acest prilej, conducerea Forțelor Navale lansează proiectul unui marș al navei în jurul Pământului, în perioada martie 2021-ianuarie 2022, cu escale în porturi de pe toate continentele, pentru a prezenta întregului mapamond spiritul românesc și valorile culturale ale României, prin intermediul marinarilor militari români.


Forțele Navale Române și Fundația "Gheorghe Balaban" inițiază o campanie de strângere a fondurilor necesare pentru realizarea acestui deziderat, la fel cum, în anul 1938, printr-o colectă publică, s-a strâns o parte din banii necesari pentru construirea Navei-Școală "Mircea" la Șantierul Blohm&Woss din Germania. 


Persoanele fizice și juridice, care doresc să susțină acest proiect al Forțelor Navale Române, pot depune orice sumă de bani în contul 


RO 36 BACX 0000 0030 0615 8000 (LEI), al Fundației "Gheorghe Balaban", deschis la Uni credit Bank.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9209 secunde