Modul în care este numit procurorul general al României, contestat

334
Modul în care  este numit procurorul general al României, contestat - modulincare-1486660652.jpg

Articole de la același autor

Procurorul general al României ar trebui să fie numit de președintele României la propunerea CSM și nu la propunerea ministrului Justiției, cum se întâmplă acum, spune Augustin Lazăr, actualul ocupant al acestei funcții. 


Augustin Lazăr cere procedură "în oglindă" pentru numirea în funcție a președintelui Înaltei Curți și a procurorului general. 


"Este necesar ca nu doar președintele Înaltei Curți să fie numit la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii, ci și procurorul general al României. Numai o asemenea procedură oferă garanția respectării principiilor stabilității și independenței procurorului, precum și a îndeplinirii rolului Ministerului Public de a reprezenta în activitatea judiciară interesele generale ale societății și de a apără ordinea de drept, precum și drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor", transmite Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. 


În prezent, procurorul general este numit de președintele României, la propunerea ministrului Justiției, cu avizul CSM, în timp ce președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție este numit de președintele României, la propunerea CSM.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4344 secunde