Miting pentru autonomia teritorială a "Ținutului secuiesc", organizat la Sfântu Gheorghe

355
Miting pentru autonomia teritorială a

Articole recomandate

Un miting la care au participat câteva mii de persoane din județele Covasna, Harghita și Mureș care militează pentru autonomia teritorială a "Ținutului secuiesc" a avut loc duminică după-amiază în centrul municipiului Sfântu Gheorghe. 


Adunarea a fost organizată de Consiliul Național Secuiesc, cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la înființarea acestuia la Budapesta, a precizat liderul formațiunii, Izsak Balazs. 


Acesta a subliniat, printre altele, că maghiarii doresc să obțină autonomie prin mijloace pașnice, pe calea dialogului, amintind, totodată, că demersurile făcute în ultimii 15 ani pentru atingerea acestui deziderat au înregistrat progrese vizibile, atât în rândul comunității maghiare, al clasei politice românești, cât și pe plan internațional. 


Participanții au purtat steaguri secuiești și ale Ungariei, precum și pancarte cu mesaje autonomiste și au scandat în limba maghiară "Autonomie" și "Piară Trianonul". 


Printre invitații care s-au adresat mulțimii de pe scena amplasată în Piața Centrală s-au numărat președintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania, Szilágyi Zsolt, europarlamentarul Tokes Laszlo, liderul Consiliului Național Maghiar din Transilvania, și publicistul Sabin Gherman, iar în mulțime s-au regăsit și parlamentari UDMR.


Sursa: antena3.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8235 secunde