MITA la BAC, de la MANGALIA: procurorii DNA au REȚINUT un PROFESOR

418
1
MITA la BAC, de la MANGALIA: procurorii DNA au REȚINUT un PROFESOR - rasvanenacheafosteliberatdinares-1374758927.jpg

Articole de la același autor

Procurorii din cadrul DNA Constanța efectuează cercetări penale față de inculpatul Gheorghe Amza, președinte al comisiei de bacalaureat de la centrul de examen nr. 37 din cadrul Liceului Tehnologic "Ion Bănescu" din Mangalia, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de luare de mită și permitere a accesului unor persoane neautorizate la informații care nu sunt destinate publicității.




Menționăm că Gheorghe Amza este profesor doctor inginer și predă la Universitatea Politehnica din București. Din ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt: 


În cursul lunii iulie 2013, inculpatul Amza, în calitate de președinte al comisiei de bacalaureat de la centrul de examen nr. 37 din cadrul Liceului Tehnologic "Ion Bănescu" din Mangalia, cu ocazia desfășurării examenului de bacalaureat, sesiunea iunie 2013, a primit, prin intermediar, de la mai mulți elevi, participanți la examenul de bacalaureat, suma de 3.000 euro și a beneficiat de achitarea contravalorii cazării într-un hotel din stațiunea Saturn, în cuantum de 1.863 lei și a serviciilor de masă, cu titlu de mită.
Banii au fost primiți pentru a permite elevilor să promoveze în mod fraudulos proba la disciplina chimie din cadrul examenului de bacalaureat. 


Ca urmare, la data de 5 iulie 2013, inculpatul Amza Gheorghe, împreună cu alte persoane, a pus la dispoziția elevilor rezolvările subiectelor la proba de chimie, în condițiile în care acestea aveau caracter confidențial.


În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane. Inculpatului i s-au adus la cunoștință acuzațiile, iar astăzi a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pe un termen de 29 de zile.


"Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție", au subliniat procurorii DNA.




Comentează știrea

Chimistul de serviciu
25 iulie 2013
Cele mai vechi meserii de pe Terra

Cercetatorii de la Institutul International al Muncii au ajuns la concluzia ca cele mai vechi meserii de pe Terra sunt prostitutia si mita la bacalaureat, pentru ca ele sunt atat de necesare pentru a supravietuii incat nu o sa dispara niciodata, doar "actorii" se schimba. Credeti ca cei de la DNA nu au copiat si nu au dat spaga la Bac sau la Drept ?.....pai altfel mai ajungeau ei procurori ?...vorba lui Basescu : " - Cum e domnule Chestor ?...eu te-am facut Chestor, domnule Chestor...", eiiiiii......o fi dat ceva, n-o fi dat ceva domnul Chestor, numai Dumnezeu, Chestorul si Basescu cunosc asta ! To be or not to be ?...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7782 secunde