Misiune pe mare! 119 migranți, salvați de la moarte de polițiștii constănțeni

237
2
Misiune pe mare! 119 migranți, salvați de la moarte de polițiștii constănțeni - migrantisalvati-1453999241.jpg

Articole de la același autor

Temperatură scăzută, barcă supraaglomerată, la un pas de a se scufunda și imigranți deshidratați. Acesta este tabloul care se putea transforma într-un adevărat coșmar.  Tragedia a fost însă evitată datorită polițiștilor români, care au acționat prompt pentru a salva de la înec peste o sută de oameni. 


Polițiștii de frontieră de pe nava "Ștefan cel Mare" MAI 0201, aflată în misiune în Italia, în cadrul Operațiunii Maritime Comune "EPN TRITON 2015/TRITON 2016", coordonată de Agenția FRONTEX, au salvat 119 migranți care se aflau pe o barcă gonflabilă de mici dimensiuni, în Marea Mediterană. 


În data de 26 ianuarie 2016, în jurul orei 18.00, nava MAI 0201 "Ștefan cel Mare" a primit o solicitare din partea MRCC Rome (Centrul Maritim de Coordonare) pentru a salva mai multe persoane aflate pe o ambarcațiune gonflabilă care se afla în pericol de scufundare în apele internaționale ale Mării Mediterane. 


Câteva ore mai târziu, nava Poliției de Frontieră Române a localizat ambarcațiunea la bordul căreia se aflau 119 persoane. 


În urma evaluării situației de la fața locului, respectiv temperatură scă-zută, barcă supraaglomerată și oameni la un pas de șoc hipotermic, polițiștii au decis ca persoanele să fie aduse la bordul navei "Ștefan cel Mare", unde personalul Poliției de Frontieră Române le-a acordat asistență și primul ajutor. Toți imigranții erau bărbați, 34 dintre ei fiind minori. Aceștia au povestit că provin din Gambia, Senegal, Guineea Bissau, Liberia, Camerun, Sierra Leone și Mali și că intenționau să ajungă în Spațiul Schengen.


Nava Poliției de Frontieră a ajuns, în data de 27 ianuarie, în jurul orei 17.00 (ora Italiei), în apropierea portului Lampedusa, unde imigranții au fost preluați de ambarcațiunile autorităților italiene. 


Comentează știrea

DODO
29 ianuarie 2016
pina cind ?

Lipsa de fermitate a occidentului face ca fenomenul sa sa extinda si sa devina necontrolabil si periculos. Ne paste ceva foarte rau (istoric, avem experienta migratiei tiganilor cu consecintele simtite dupa secole )

Porcul musulman
30 ianuarie 2016
Porcii musulmani !

Pe cine nu lași să moară nu te lasă să trăiești !

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 09 Decembrie 2015
Stire din Eveniment : Circulau bine-mersi  cu acte… false!
Pagina a fost generata in 1.3973 secunde