Misiune internațională, încheiată cu succes de o navă a Gărzii de Coastă

928
Misiune internațională, încheiată cu succes de o navă a Gărzii de Coastă - gardafrontexsursagardadecoasta-1597594808.jpg

Articole de la același autor

Echipajul navei maritime MAI 1103 din cadrul Gărzii de Coastă s-a întors acasă, la sfârșitul săptămânii trecute, după o misiune de aproximativ trei luni, desfășurată în Marea Egee.

Misiunea a avut loc sub egida Agenției Europene pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă (FRONTEX). "Ștafeta" a fost preluată de o altă navă a Gărzii de Coastă, MAI 1102, care a fost detașată în Grecia pentru următoarele trei luni.

În perioada 18 mai - 14 august, nava MAI 1103 s-a aflat în zona operațională Lesvos din Republica Elenă, iar două echipaje au executat prin rotație misiuni de patrulare, supraveghere, căutare și salvare în Marea Egee, alături de navele și echipajele din celelalte state membre UE participante. Pe durata operațiunii, polițiștii de frontieră români au executat 72 de misiuni, timp în care nava Gărzii de Coastă a efectuat peste 860 ore de patrulare. De asemenea, Poliția de Frontieră Română a detașat în cadrul Centrului Internațional de Coordonare din Pireu câte un ofițer de legătură, care a menținut permanent legătura, pe toată perioada desfășurării activităților, între nava maritimă detașată și Centrul de Comandă și Control al SCOMAR.

Ca urmare a angajamentelor asumate de țara noastră de a contribui la efortul european de gestionare a fluxului de migranți din Grecia, în perioada 10 august - 6 octombrie, Poliția de Frontieră Română a detașat, în zona operațională a misiunii Frontex, o altă navă maritimă de patrulare, MAI 1102, cu un echipaj format din 26 de polițiști de frontieră. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2006 secunde