Misiune în SUA, executată de personal medical din Armata României

347
Misiune în SUA, executată de personal medical din Armata României - misiune22-1590494390.jpg

Articole de la același autor

Premierul Ludovic Orban, ministrul Apărării naționale, Nicolae Ionel Ciucă, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Adrian Zuckerman, și șeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, au participat, luni, 25 mai, în Baza 90 Transport Aerian, la ceremonia de plecare în SUA a unei echipe formată din 15 specialiști din MApN pentru a oferi sprijin autorităților statului Alabama, în contextul măsurilor de combatere a pandemiei Covid-19, informează Biroul de presă al MApN.

"Statele Unite ale Americii sunt, de peste 20 de ani, partenerul nostru strategic cel mai statornic, dinamic și cuprinzător. Am evocat, împreună cu secretarul american al Apărării, Mark Esper, pe timpul celei mai recente convorbiri telefonice, dinamica excelentă a colaborării dintre armatele noastre.

Medicii militari și specialiștii CBRN care vor pleca în misiune vor duce cu ei în America nu doar experiența acumulată în ultimele luni în combaterea efectelor pandemiei, ci și mesajul de solidaritate și prietenie al poporului român", a declarat ministrul Nicolae Ionel Ciucă.

Cei cinci medici și cinci asistenți medicali fac parte din personalul spitalelor militare de urgență din Brașov, Constanța, Craiova, Galați, Pitești și Timișoara. Echipa medicală va oferi sprijin de specialitate omologilor americani din mai multe unități de îngrijire și tratament medical de pe teritoriul statului Alabama și se va informa cu privire la modul în care sunt aplicate în SUA metodele de combatere a infectării cu noul coronavirus.

Echipa de specialiști CBRN este compusă din ofițeri cu experiență în domeniu din Statul Major al Apărării și Statul Major al Forțelor Terestre. Ei vor face un schimb de experiență cu structurile de specialitate americane, pe teme referitoare la procedurile specifice de lucru, cu accent pe decontaminarea biologică a tehnicii, terenului, personalului și echipamentului, pe baza experienței dobândite în ultimele luni, în misiunile de decontaminare efectuate în România pentru combaterea efectelor infectării cu virusul SARS-CoV-2.

De asemenea, vor prezenta lecții învățate în urma misiunilor executate în sprijinul autorităților administrației publice centrale și locale în cazul unor evenimente CBRN, pentru prevenirea și limitarea efectelor unor incidente sau evenimente cu semnificație CBRN produse pe teritoriul național, cu accent pe funcțiile de sprijin în situații de urgență repartizate Ministerului Apărării Naționale. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4065 secunde