€ 4.734
£ 5.2448
$ 4.2129

Mai multe ştiri online:

Misiune de salvare a unui pescador românesc. Ce spune Autoritatea Navală Română

Ştire online publicată Miercuri, 04 Martie 2015. Autor: Ion TIȚA-CĂLIN
În cursul nopții de 3 spre 4 martie 2014, comunicațiile cu pescadorul „Cormoran 2” s-au întrerupt. Patronul navei a anunțat Garda de Coastă că aceasta este în derivă, cu motorul defect și a solicitat ajutorul pentru găsirea ei. Nava plecase la pescuit în data de 1 martie 2015 și ar fi trebuit să se întoarcă în noaptea de 3 - 4 martie.

Proprietarul pescadorului a alertat și solicitat intervenția prin sistemul SCOMAR Constanța, menționând că la bordul navei se află cinci persoane, iar aceasta s-ar afla la circa 15 mile marine sud față de platforma „Uranus” și aproximativ 40 mile marine față de țărm.


Citește și Operațiune de salvare, la Constanța. PESCADOR găsit de elicopterul Puma Naval


Dimineața, în jurul orei 7,20, Garda de Coastă a informat Serviciul SAR - Poluare. Acesta a demarat acțiunile de căutare și salvare, în calitate de coordonator al acțiunilor de intervenție SAR și în conformitate cu prevederile Planului Național de Cooperare pentru Salvări de Vieți Omenești pe Mare. 


SAR a solicitat intervenția unui elicopter al companiei GSP, care se afla în zona platformei petroliere „Uranus”. ANR, a solicitat, în plus, MAI și MApN intervenția cu elicoptere pentru survol și căutare .De asemenea, a fost contactat dispeceratul ARSVOM și s-a solicitat trimiterea unei nave SAR în zona comunicată. Aceasta a trimis în zonă nava „Safir”, care desfășoară în prezent activități de căutare.


În urma operațiunilor de căutare desfășurate, poziția pescadorului a fost localizată de către un elicopter aparținând RAS Tuzla și confirmată pescadorul „Olimpus” aparținând aceluiași proprietar.


În prezent, două nave aparținând Gărzii de Coastă și ARSVOM se îndreaptă către acesta, se arată în comunicatul de presă transmis de ANR.Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8187 secunde