Mirciștii, proiect educațional la Penitenciarul Poarta Albă

266
Mirciștii, proiect educațional la Penitenciarul Poarta Albă - mircistii-1542301124.jpg

Articole de la același autor

18 elevi din clasele a IX-a și a X-a de la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", împreună cu psihologul școlar Liliana Țepeluș, s-au întâlnit, zilele trecute, cu deținuți care au săvârșit diverse fapte penale: conducere fără permis, consum și trafic de droguri, proxenetism, tâlhărie, omor, evaziune fiscală.

Vizita la Penitenciarul Poarta Albă s-a desfășurat în cadrul unui proiect educațional, menit să-i facă pe liceeni să înțeleagă ce riscă dacă au un comportament nepotrivit, de infractor.

"Prin intermediul dialogului cu persoanele private de libertate și prin reflectarea asupra conduitelor indezirabile adoptate de către persoanele private de libertate, elevii de liceu au dobândit un tip de învățare experiențială ale cărei valențe formative sunt net superioare dezbaterilor de idei. Elevii au fost interesați și impresionați de evenimentele povestite, considerând că această activitate a fost utilă și educativă", precizează prof. Florentina Gheorghe, reprezentantul Colegiului Național "Mircea cel Bătrân".

Proiectul județean "Lecții de viață" a fost inițiat, în anul școlar 2008 - 2009, de către profesorii psihologi de la Centrul Județean de Asistență Psihopedagogică Constanța, în colaborare cu Penitenciarul Poarta Albă și Inspectoratul Școlar Județean Constanța, din necesitatea de a sensibiliza tinerii în legătură cu problematica infracționalității și de a preveni comportamentele de risc în rândul acestora.

"Provocările adolescenței, cum ar fi presiunea grupului, deficite caracteriale reflectate în sistemul de valori, carențe în menținerea autocontrolului, pot constitui premise în apariția comportamentelor delincvente. Scopul principal al proiectului este sensibilizarea și responsabilizarea adolescenților în ceea ce privește fenomenul infracționalității, prevenirea și combaterea comportamentelor de risc", a explicat cadrul didactic. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2864 secunde