€ 4.7204
£ 5.2539
$ 4.2231

Mai multe ştiri online:

Mircea Negulescu, exclus din Magistratură. Klaus Iohannis a semnat decretul

Ştire online publicată Luni, 22 Aprilie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Președintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul privind eliberarea din funcția de procuror a lui Mircea Negulescu, a anunțat Administrația Prezidențială.


"Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 22 aprilie a.c., decretul privind eliberarea din funcția de procuror a domnului Mircea Negulescu, în prezent suspendat din funcție, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina - ca urmare a aplicării sancțiunii disciplinare constând în excluderea din magistratură", a anunțat Administrația prezidențială într-un comunicat de presă.


Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a transmis, săptămâna trecută, președintelui Klaus Iohannis propunerea privind eliberarea din funcția de procuror, ca urmare a aplicării sancțiunii disciplinare constând în excluderea din magistratură, a lui Mircea Negulescu, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina.


„Admite recursul declarat de Inspecția Judiciară împotriva Încheierii din 17 ianuarie 2018, pronunțată de Secția pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, în dosarul nr. 3/P/2017. Casează, în parte, încheierea atacată și respinge excepția inadmisibilității probei cu înregistrarea și transcrierea convorbirii telefonice din data de 15 decembrie 2016, purtată de către procurorul Negulescu Mircea cu numita Vlad Elena Simona. Admite proba respectivă. Menține celelalte dispoziții ale încheierii atacate. Respinge recursul declarat de Inspecția Judiciară împotriva Hotărârii nr. 2P din 30 ianuarie 2018, pronunțată de Secția pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii în dosarul nr. 3/P/2017, ca nefondat. Admite recursul declarat de Negulescu Mircea împotriva aceleiași hotărâri. Casează, în parte, hotărârea atacată, în sensul că respinge acțiunile disciplinare conexe formulate de Inspecția Judiciară împotriva procurorului Negulescu Mircea, pentru săvârșirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. b) și lit. i) teza întâi din Legea nr. 303/2004. Menține celelalte dispoziții ale hotărârii atacate privind respingerea excepțiilor; admiterea, în parte, a acțiunilor disciplinare conexe și aplicarea sancțiunii disciplinare constând în „excluderea din magistratură”, pentru săvârșirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a) (2 abateri disciplinare) și lit. l) din Legea nr. 303/2004; respingerea acțiunilor disciplinare conexe pentru săvârșirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. j) și l) din aceeași lege. Definitivă. Pronunțată în ședință publică, astăzi, 8 aprilie 2019”, se arată în minuta deciziei ÎCCJ, prin care s-a decis excluderea din magistratură a procurorului Mircea Negulescu.


Parchetul General a anunțat, în ianuarie, extinderea urmăririi penale în cazul procurorilor Lucian Onea și Mircea Negulescu, cei doi fiind acuzați de mai multe infracțiuni, printre care constituirea unui grup infracțional organizat. În același dosar sunt cercetați alți trei procurori și trei ofițeri de poliție judiciară.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.746 secunde