Mircea Beuran rămâne în arest la domiciliu

175
Mircea Beuran rămâne în arest la domiciliu - ddd-1583584311.jpg

Articole recomandate

Tribunalul București a decis sâmbătă prelungirea arestului la domiciliu în cazul medicului Mircea Beuran, în dosarul în care acesta este acuzat de DNA că a primit o mită de 10.000 de euro pentru a-i aranja unui medic ocuparea unui post de asistent universitar la UMF "Carol Davila" București. Decizia nu este definitivă, ci poate fi contestată la Curtea de Apel București, potrivit Agerpres.

Beuran a fost reținut pe 13 februarie de procurorii DNA pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită. A doua zi, Tribunalul București a respins cererea DNA de arestare preventivă a chirurgului, însă instanța a decis ca acesta să fie plasat în arest la domiciliu.

DNA preciza că, pe 18 decembrie 2018, Mircea Beuran, în calitate de președinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, șef al Disciplinei Chirurgie Generală, conducător de doctorat și profesor universitar chirurgie generală în cadrul UMF "Carol Davila", a acceptat și primit de la un medic (martor în cauză) într-o unitate spitalicească din București suma de 10.000 euro în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu. Concret, Beuran este acuzat că a primit banii respectivi atât pentru a propune în cadrul UMF "Carol Davila" scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală, pe o perioadă determinată, cât și pentru a asigura câștigarea acestui concurs de către medicul care i-a dat mită. Procurorii notau că postul respectiv nu a fost scos la concurs.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4104 secunde