Miracol: peste noapte, profit la Drumuri și Poduri!

1078

Articole de la același autor

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a prezentat raportul de activitate pentru anul 2017 al Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța, alături de administratorul instituției, Lucian Lungoci. Totodată, au fost prezentate și obiectivele RAJDP pentru anul 2018. 


Dacă în anul 2015, RAJDP înregistra o pierdere de aproximativ 16 milioane de lei, la numai un an distanță, regia a avut un profit de 4,5 milioane de lei. Anul trecut, cifra de afaceri a regiei a fost de aproximativ 57 milioane de lei, iar profitul înregistrat a fost de circa 28 de milioane de lei. Astfel, în 2017, societatea a înregistrat profit pentru al doilea an consecutiv. 


"RAJDP a arătat o transparență totală și un program de achiziții publice care oferă un cadru concurențial participanților la licitații, astfel încât regia să obțină cele mai mici prețuri de pe piață pentru produse, mărfuri și servicii. Obținând prețuri foarte mici, costurile pentru o lucrare se reduc foarte mult, rezultând un profit ridicat. În acest an, ne propunem ca parte din profit să fie utilizat pentru retehnologizarea parcului auto și utilajelor regiei. Vorbim de achiziționarea a 10 autocamioane 8x4, dotate cu lamă și sărăriță", a declarat Lucian Lungoci, administratorul Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța. 


Până în prezent, s-au asfaltat 140 de km de drumuri județene, iar pentru anul 2018, conducerea CJC și-a propus să refacă și să modernizeze drumuri județene pe o distanță de aproximativ 147 de km. De asemenea, sunt căutate soluții pentru a crea perdele forestiere, care să protejeze drumurile județene în sezonul rece. 


"Așa cum bine știți, regia a avut o evoluție nesatisfăcătoare în ultimii ani. Am avut două ierni grele, un plan de reabilitare, iar RAJDP și-a făcut datoria. A fost o perioadă grea, în care s-a muncit foarte mult, dar regia se află pe un drum bun. Căutăm soluții pentru perdelele forestiere care să protejeze drumurile județene. Se vor căuta fonduri pentru toate aceste proiecte, nu din bugetul Consiliului Județean Constanța. Vorbim de fonduri europene, bugete de stat sau împrumuturi bancare. Sunt ferm convins că veți vedea evoluția acestei regii și la sfârșitul anului și anul viitor, iar în momentul în care îmi voi încheia mandatul, voi putea spune că această regie lucrează nu doar în județul Constanța, ci și în alte județe, asemenea altor companii mari de profil", a afirmat Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța. 




RAJDP Constanța și-a propus reabilitarea mai multor drumuri din județ: DJ 224 - Medgidia - Tortoman - Siliștea, DJ 391 - Mangalia - Albești - Negru Vodă, dar și tronsonul Topraisar - Biruința, DJ 391 A - Băneasa - Răzoare - Oltina, DJ 307 - Deleni - Șipote, DJ 381 - Movilița - Potârnichea, DJ 225 - Mircea Vodă - Gherghina, DJ 393 - Arsa, dar și Albești - Coroana, DJ 222 - Râmnicu de Jos - Grădina, DJ 226B - Pantelimon - Grădina - Cogealac și DJ 225 - Pantelimon - Runcu - Vulturu - Saraiu. 


În anul 2015, RAJDP Constanța înregistra pierderi în valoare de 16 milioane de lei. În 2016, pentru primul an, RAJDP a intrat pe profit, cu 4,5 milioane lei, iar anul trecut a fost înregistrat un profit de 28 de milioane de lei, având o cifră de afaceri de 57 de milioane de lei. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.501 secunde