Minorii pot deveni pompieri voluntari. Iată cum este posibil

227
Minorii pot deveni pompieri voluntari. Iată cum este posibil - minorii-1489934605.jpg
Interesul crescut pe care cetățenii l-au manifestat încă de la lansare a condus la identificarea soluțiilor care să permită înscrierea tuturor celor care doresc să se alăture echipajelor de intervenție în misiunile specifice ale IGSU, fără ca accesul acestora să fie condiționat de numărul locurilor disponibile. 


La acest moment, parte dintre inspectoratele județene pentru situații de urgență au demarat deja etapele ce presupun recrutarea și înscrierea solicitanților, pentru ca ulterior analizării dosarelor să fie încheiate contractele de voluntariat aferente. 


Lansat în luna mai a anului trecut, pro-gramul urmărește valorificarea și susți-nerea activităților de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarității și responsabilității civice și valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităților pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea lor. 


Cei care doresc să se alăture pom-pierilor salvatori trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 16 și 65 de ani, să fie apți din punct de vedere medical, să nu fi fost condamnați pentru săvârșirea infracțiunilor cu intenție și să nu fi pierdut anterior cali-tatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență. 


Dosarul candidatului trebuie să conțină: cererea de înscriere, certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani), copie după actul de identitate, avizul psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfășurare, adeverința medicală și acordul părinților, pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3513 secunde