Minore răpite și vândute prin "Matrimoniale"

6211
3

Articole de la același autor

Patru bărbați din Murfatlar și Cumpăna sunt acuzați că au răpit minore, pe care le-au sechestrat și le-au obligat să se prostitueze. Printre victime se află și o copilă din Brașov. Ancheta în acest dosar a durat aproape patru ani, la final suspecții fiind trimiși în judecată pentru trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.

Au trecut aproape patru ani de când Ileana M., pe atunci în vârstă de 13 ani, căuta disperată o soluție pentru a scăpa din apartamentul din Murfatlar unde era ținută sechestrată și obligată să-și vândă corpul. În tot acest timp, dosarul întocmit pe numele a patru tineri, acuzați de proxenetism, a fost în atenția polițiștilor de la Crimă Organizată și a procurorilor de la Direcția de Investigare a Infrac-țiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT). La sfârșitul lunii iunie, oamenii legii au încheiat cercetările și au stabilit trimiterea în judecată a suspecților nu pentru una, ci pentru trei infracțiuni: trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.

Cât privește suspecții, este vorba despre Cosmin Ionașcu, de 27 de ani, din Murfatlar, Cătălin Turculeț, de 34 de ani, Constan-tin Poenaru, de 24 de ani și Iulian Simion, de 26 de ani, din Cumpăna. Potrivit anchetatorilor, cei patru riscă să petreacă după gratii între 5 și 18 ani, pentru faptele comise. Pe de altă parte, trebuie subliniat că, în prezent, aceștia sunt în libertate.

Luată de pe stradă și vândută cu 500 de lei

Faptele de care sunt acuzați suspecții au fost comise în perioada 2007 - 2008. Rețeaua de proxeneți a intrat în vizorul polițiștilor din Murfatlar în octombrie 2008, când directorul de la acea dată a liceului din localitate s-a prezentat la sediul Poliției cu un bilet cu un mesaj ciudat, pe care mama unui elev îl găsise lângă un bloc. Mesajul era scris de Ileana M., care cerea ajutorul și indica unde este sechestrată: într-un bloc de pe strada Liliacului.

Pentru a elibera copila, oamenii legii au apelat la ajutorul angajaților unei firme de cablu TV, care au montat o scară telescopică pe peretele blocului și astfel a coborât minora.

Ea le-a povestit anchetatorilor că fusese acostată pe stradă, în Lipnița, de Iulian Simion și Con-stantin Poenaru. Cei doi au convins-o să meargă la Constanța, primul susținând că este îndrăgostit de ea și vrea să o ia de nevastă. Credulă, fata i-a urmat și abia ajunsă în Constanța a realizat ce se întâmpla: a fost sechestrată într-un apartament, împreună cu alte două fete, și obligată să se prostitueze.

După trei săptămâni, cei doi proxeneți au vândut-o pe minoră lui Cosmin Ionașcu, din Murfatlar, contra sumei de 500 de lei, iar acesta a dus-o la adresa unde a fost găsită de oamenii legii.

Polițiștii au stabilit că în situații similare au fost alte trei tinere, două din Constanța și una din Brașov. Potrivit anchetatorilor, pentru unele fete proxeneții găseau clienții cu ajutorul anunțurilor publicate la rubrica "Matrimoniale" din ziarele constănțene, în vreme ce altele erau scoase pe stradă. 

Comentează știrea

hmm
4 iulie 2012
4 ani

Bine ca va ia 4 ani sa luati o masura...prostilor!

dga corupta
11 iulie 2012
cit e spaga ptr procurori si sefi politie ptr proxenetii bariera abator-bucurestenii

de ani de zile clanului bucurestenii nimeni nu le face ceva-ce coruptie=vind minore pe str olteniei 5 la intrare parchet tribunl constanta-ce fac nita,valentin stefan, gil ,rapoatan ,burlacu,ispir,sectii 2,3, 4 -dga si dna ii apara-soaga e de miliuoane euro-duc minore rapite in germania-droguri pe fata

cum se mai fac banii ?
29 martie 2015
andromeda

duceti-va pe constantin brancoveanu pe la b 43 don unde le punea pe minore ani in urmah sa jure in biserica ca nu il dadea la politie nu de sex ci de cocainah

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 04 Iulie 2012
Stire din Eveniment : Arde o casă în zona Dacia
Miercuri, 04 Iulie 2012
Stire din Eveniment : Arde o casă la Techirghiol
Pagina a fost generata in 1.7771 secunde