MINORE obligate să se prostitueze în Austria

Marţi, 06 Ianuarie 2015
322
Mai mulți indivizi, suspectați că făceau parte dintr-o grupare infracțională specializată în proxenetism, trafic de minori și trafic de persoane.
Potrivit oamenilor legii, începând cu 2012, "membrii grupării au constituit un grup infracțional organizat, având ca scop identificarea, în zona de sud-vest a județului Gorj, a unor tinere, inclusiv minore, cu probleme familiale (familii dezorganizate, copii minori în întreținere sau care aveau pregătire precară), pe care, sub pretextul că le oferă un loc de muncă, le transportau pe teritoriul Austriei - Viena, unde erau obligate să practice prostituția".
În acest sens, în prealabil, o parte din membrii grupării se ocupau de găsirea unor locații în Viena, în cartiere unde se putea practica prostituția în timp ce alți membri ai grupării organizau activitățile de racolare a tinerelor pentru a fi transportate în Austria în scopul exploatării sexuale.
Sumele de bani obținute din activitatea de prostituție erau însușite de către suspecți și folosite pentru achiziționarea unor autoturisme și imobile.
Patru suspecți au fost reținuți, în urma perchezițiilor efectuate, cazul fiind în atenția DIICOT Gorj.Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.1709 secunde