Ministrul propus al Sănătății promite întăriri pentru lupta cu epidemia de coronavirus

543
Ministrul propus al Sănătății promite întăriri pentru lupta cu epidemia de coronavirus - dddd-1583328126.jpg

Articole recomandate

Ministrul propus al Sănătății, Victor Costache, a afirmat miercuri, la audierile din comisiile parlamentare reunite, că în cursul săptămânii viitoare vor sosi în țară 25 tone de dezinfectanți, 300.000 de perechi de mănuși de protecție sterile, 4.500 de teste - baterii de teste, 3.000.000 de măști și 300.000 de costume de protecție, potrivit Agerpres.

"În momentul de față sunt 35 de persoane pe tot teritoriul României în centrele de carantină de la nivel național. (...) La nivel național s-au făcut aproximativ 500 de testări în contextul anchetelor epidemiologice. Vă reamintesc că pe 4 februarie s-a emis o OUG în ceea ce privește actualizarea și completarea stocurilor de măști, echipamente de protecție, biocide, aparate și consumabile necesare spitalelor în acest context și achiziția este girată Ministerul de Finanțe și este în curs. Pentru a accelera acest proces, am obținut o linie de finanțare pentru UNIFARM și săptămâna viitoare - deci în săptămâna viitoare cu termen 11 și 12 martie - vom avea pe teritoriul României 25 tone de dezinfectanți, 300.000 perechi mănuși protecție sterile, 4.500 de teste noi de testare - baterii de teste, 3.000.000 de măști, 300.000 costume protecție", a spus ministrul propus.

Costache a amintit că de aproximativ trei săptămâni s-au implementat pe teritoriul României centre de carantină și a precizat că în România există capacitatea de diagnosticare a noului tip de coronavirus în București, dar și la Iași, Constanța, Cluj, Timișoara și Craiova. "Avem capacitate de primire, diagnostic și testare la nivel național în următoarele centre - două centre din București, Iași, Constanța, Cluj, Timișoara și, de ieri după amiază, Craiova", a susținut ministrul propus.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4526 secunde