Ministrul Justiției răspunde criticilor DNA. "Procurorii nu fac legi"

241
1
Ministrul Justiției răspunde criticilor DNA.
Ministrul Justiției a răspuns, ieri, criticilor venite după prezentarea ideilor de modificare a legilor justiției. Tudorel Toader a spus că a respectat procedura transparenței, fiind criticat că nu încă a încărcat pe site propunerile de modificare a legilor. Astfel, el a precizat astăzi că proiectul ce va fi trimis la CSM va fi în forma de săptămâna trecută și că prin prezentarea powerpoint nu a fost "o testare a ideilor". 


Ministrul Justiției a precizat că trimite proiectele de modificare a legilor către Consiliul Superior al Magistraturii, care se întoarce din vacanță. "Nu l-am trimis și nu-l trimit la Ministerul Public și nici la componentele sale, pentru că avizatorul e CSM, care are secție de procurori, de judecători, și care e garantul independenței justiției și avizator", a subliniat Toader, adăugând că "procurorii nu fac legi", relatează digi24.ro.


Cu privire la contestațiile procurorilor la modificările propuse de el, Toader a afirmat că "în România, libertatea de exprimare e o valoare fundamentală. Nu vă răspund la întreb, tot de principiu. Știți sintagma potrivit căreia unii spun ce știu, alții știu ce spun". Ministrul a mai afirmat că, săptămâna trecută, a pus în dezbatere "principalele probleme, direcții de modificări la pachetul de legi privind justiția" și a argumentat că propunerile din acea prezentare nu se vor schimba.


Comentează știrea

DODO
31 august 2017
corect !

Dragnea face legi ! ( pentru el )

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3799 secunde