Ministrul de Interne: Vor continua toate acțiunile de curățenie în MAI; în prezent analizăm eficientizarea organigramei

155
Ministrul de Interne: Vor continua toate acțiunile de curățenie în MAI; în prezent analizăm eficientizarea organigramei - ntu4otk2ngmwzdc1zwfinwfkzdk3mjdk-1575545014.jpg

Articole recomandate

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat joi că "toate acțiunile de curățenie" în MAI vor continua, pentru "a aduce ministerul la o apreciere așa cum ar trebui în rândul populației".

Vela a precizat că, în prezent, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne se realizează o analiză de organizare și de eficientizare a organigramei MAI.

Precizările ministrului de Interne vin în contextul cazului de la Caraș-Severin, unde, în urma unor percheziții desfășurate la domiciliile unor polițiști pentru probarea unor fapte de corupție în legătură cu infracțiuni la legea privind armele și munițiile, au fost puse în executare zece mandate de aducere, printre care și pentru șeful Serviciului Arme și Muniții din IPJ Caraș-Severin, Radu Ștefan, și prefectul județului, Matei Lupu. În cursul serii de miercuri, Radu Ștefan a fost reținut pentru 24 de ore, iar prefectul Matei Lupu, suspectat de abuz în serviciu, a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile.

"După Caraș-Severin o să vedeți că și în alte județe, poate chiar astăzi, polițiști care au legătură cu o rețea infracțională vor fi chemați la audieri și dumneavoastră veți afla cursul anchetelor respective. Se vor continua toate acțiunile de curățenie și de a aduce ministerul la o apreciere așa cum ar trebui în rândul populației, pentru că, uitați, și vreau să felicit încă o dată pe cei din minister de la DOS și de la DGA care au muncit pe aceste cazuri, le-au documentat și uitați că acum ele sunt prezentate publicului, presei, pentru a fi cunoscute. Așadar, acel procent mic de 1% - 2% care se dedau la fapte reprobabile sunt în vizorul ministrului și al colegilor care își fac datoria și iau măsuri în consecință", a precizat Marcel Vela.

El a susținut că își dorește ca acest procent de angajați ai MAI să fie zero. "De o lună de zile sunt ministru și îmi doresc să fie 0%, evident", a spus ministrul.

"Alte măsuri, să le numim de management și organizare, nu chiar așa 'curățenie', că termenul mi se pare un pic mai dur, sunt în vizorul meu și în perioada următoare", a subliniat Marcel Vela.

Ministrul de Interne a menționat că, în ultimele zile, a avut și o serie de întâlniri cu reprezentanți ai sindicatelor din Poliție, în prezent în MAI realizându-se o analiză pentru eficientizarea organigramei ministerului.

"Alaltăieri am avut o discuție cu Sindicatul Polițiștilor de Frontieră, cu președintele Sindicatului Agenților de Poliție, acum o săptămână și cu președintele celui mai mare sindicat din Poliție, suntem în discuții, în analize, nu se pot face lucrurile de pe o zi pe alta pentru că eu vreau să le fac foarte aplicat, foarte documentat, argumentat și când luăm o decizie să se transforme și în fapte și măsuri, nu doar în vorbe și cuvinte scrise pe o hârtie. (...) Până la sfârșitul lunii o putem avea, acum suntem într-o analiză de organizare și de eficientizare a organigramei ministerului. (...) Eu zic că Ministerul Afacerilor Interne este pe drumul bun, aveți doar puțintică răbdare pentru a le face pe toate așa cum trebuie, adică argumentat, documentat", a afirmat Marcel Vela, întrebat când va fi gata varianta finală a unui acord cu sindicaliștii privind reforma în sistem. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3233 secunde