Ministrul de Externe, despre românul răpit în urmă cu trei ani în Burkina Faso

283
Ministrul de Externe, despre românul răpit în urmă cu trei ani în Burkina Faso - gherg91621700-1529495026.jpg

Articole recomandate

Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat miercuri că a avut discuții generale cu omologul său din Burkina Faso, Alpha Barry, cu privire la românul răpit în urmă cu trei ani în această țară, arătând că în prezent acesta se află în Mali.

"Discuțiile au fost de ordin general și am dorit să avem o poziție foarte clară din partea burkinabezilor în legătură cu sprijinul și solidaritatea pe care o avem și dorința lor de a colabora și de a găsi o soluție pentru acest caz umanitar foarte complicat. (...) În acest moment, nu mai este în Burkina Faso, este în Mali", a spus Meleșcanu, la Parlament.

Ministrul Afacerilor Externe din Burkina Faso, Alpha Barry, care a efectuat o vizită în România, a discutat, marți, cu omologul român, Teodor Meleșcanu, despre cazul românului răpit în urmă cu trei ani în țara sa, precizând că vor fi făcute toate eforturile necesare pentru "un sfârșit fericit" în cazul acestui ostatic.

"Am vorbit de ostaticul român luat în 2015 în Burkina Faso și împărtășim preocupările dumneavoastră. Este o situație dificilă pentru România, iar Burkina Faso dorește încă o dată să își exprime compasiunea și încurajarea, în același timp, pentru familia ostaticului care a fost răpit în nordul țării noastre și aș dori să vă spun încă o dată că vom face toate eforturile pentru a ajuta în mod direct România, dar mai ales țările din regiune pentru a face în așa fel încât să avem un sfârșit fericit în cazul acestui ostatic, pentru că, iată, au trecut deja trei ani. Este o perioadă lungă, știu că este dificil pentru familie și pentru toată lumea și este o situație și o preocupare pe care o împărtășesc. Avem discuții permanente cu vecinii noștri din Mali, Nigeria, Algeria pentru a căuta mijloace, pentru a găsi o soluție, o ieșire din această situație care este foarte dificilă", a declarat Alpha Barry într-o declarație comună cu Teodor Meleșcanu, susținută la sediul MAE din București.

Pe 2 iulie 2017, filiala Al Qaida din Mali a dat publicității o înregistrare video cu șase ostatici străini, între care australianul Arthur Kenneth Elliott, în vârstă de 82 de ani, franțuzoaica Sophie Pétronin și românul Iulian Gherguț, a anunțat la momentul respectiv SITE, un centru american specializat în monitorizarea site-urilor islamiste, potrivit AFP.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6237 secunde