€ 4.7326
£ 5.2538
$ 4.2139

Mai multe ştiri online:

Ministrul Apărării, vizită de lucru la baza din Kandahar. "România are o voce puternică"

Ştire online publicată Sâmbătă, 14 Aprilie 2018. Autor: Sorin HULUBEI
Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, însoțit de șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, și de generali și ofițeri aflați la comanda structurilor care conduc și coordonează forțele Armatei României pe timpul pregătirii misiunii și dislocării în teatrul de operații, s-a aflat într-o vizită de lucru în Afganistan în perioada 10 - 12 aprilie.

În prima parte a vizitei, ministrul Fifor a participat la un briefing de informare privind misiunile și activitățile desfășurate de către forțele române în baza Kandahar și s-a întâlnit cu militarii Batalionului 30 Protecția Forței „Vulturii Carpaților”, Elementului Național de Sprijin, precum și cu cei care execută misiuni în cadrul Comandamentului de Instruire, Consiliere și Asistență din regiunea de Sud (Train Advice Assist Command - South / TAAC-South).

„Vă mulțumesc tuturor pentru curaj și determinare. România are o voce puternică în rândul națiunilor lumii, iar Armata este respectată și apreciată în primul rând datorită dumneavoastră, cei ce împliniți cu arma în mână angajamentele asumate de țara noastră în domeniul securității internaționale”, le-a spus ministrul Fifor militarilor români.

De asemenea, el a discutat cu militarii și s-a informat despre problemele cu care aceștia se confruntă, starea echipamentelor și a tehnicii militare, precum și nevoile de sprijin real pentru îndeplinirea misiunilor.

În timpul vizitei la Kandahar, oficialii români au avut o întâlnire cu generalul de brigadă John W. Lathrop, comandantul TAAC-South, în cadrul căreia au discutat despre contribuția actuală a României cu forțe la Operațiunea Resolute Support, sprijinul acordat de forțele americane din Afganistan forțelor române în teatru, dar și despre preocupările actuale și intențiile Comandamentului multinațional pentru anul 2018, mare parte din contingentul românesc fiind dislocat în zona de sud.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7606 secunde