Ministrul Apărării: Nu-i voi prelungi mandatul lui Nicolae Ciucă la șefia Statului Major

243
Ministrul Apărării: Nu-i voi prelungi mandatul lui Nicolae Ciucă la șefia Statului Major - sef-1545264820.jpg
Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, a anunțat miercuri seara că nu va prelungi mandatul lui Nicolae Ciucă la șefia Statului Major al Apărării.


Nu voi prelungi acest mandat. Legea prevede un mandat de patru ani de zile cu posibilitatea prelungirii acestui mandat. Din ceea ce m-am uitat în arhivele Ministerului Apărării Naționale, a fost o singură situație în care s-a prelungit mandatul unui fost șef al Statului Major al Apărării, Statul Major General cum era pe atunci, și-am dorit să mențin aceeași cutumă. Știu ce a făcut pentru Armata României și ce poate să facă. Mandatul se încheie în 31 decembrie", a declarat Gabriel Leș la Antena 3.


El a precizat că documentele au fost transmise Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT).


"Documentele, din perspectiva MApN, sunt pregătite, sunt toate făcute, sunt trimise la CSAT. Eu cred că dl. Ciucă mai are multe de spus în Armata României și eu cred că va rămâne alături de Armata României chiar dacă i se încheie acest mandat", a arătat ministrul Apărării.


Pe 29 decembrie 2014, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind numirea generalului Nicolae Ciucă în funcția de șef al Statului Major, începând cu data de 1 ianuarie 2015.


Sursa: Agepres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 19 Decembrie 2018
Stire din Eveniment : PROGNOZA METEO de Crăciun, în Dobrogea
Pagina a fost generata in 1.9525 secunde