€ 4.7601
£ 5.4034
$ 4.2755

Mai multe ştiri online:

Ministrul Apărării Naționale, prima REACȚIE după ce un avion rusesc a fost reperat aproape de granița României

Ştire online publicată Sâmbătă, 20 Octombrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a declarat, sâmbătă, referindu-se la avionul rusesc interceptat, joi, în apropierea spațiului aerian românesc, că nu este cazul de îngrijorare, precizând, însă, că astfel de evenimente nu sunt izolate și testează viteza de reacție a Forțelor NATO, scrie Agerpres.

"Din păcate (astfel de situații n.r.) nu sunt extrem de rare, dar eu nu cred că este cazul să discutăm despre îngrijorare. Sunt (...) acțiuni ale Forțelor Armate Ruse în spațiul Mării Negre, sunt modalități în care, până la urmă, se testează viteza de reacție a militarilor noștri, a Forțelor Aeriene Române și a Forțelor NATO până la urmă, dar suntem aici, suntem pregătiți, suntem țară membră a Alianței Nord Altantice și ne îndeplinim misiunea asumată fără niciun fel de problemă", a spus Fifor, într-o intervenție telefonică la Antena 3.


El a precizat că interceptarea avionului rusesc s-a produs joi.

"Nu a avut loc astăzi această interceptare, de fapt este o misiune de poliție aeriană de pe Mihail Kogălniceanu și joi, după ora prânzului, de îndată ce aeronava rusă a fost detectată, două aeronave ale Forțelor Aeriene Române au decolat pentru misiune de poliție aeriană, ulterior s-au ridicat și două aeronave ale partenerilor noștri, ale Forțelor Aeriene Regale Canadiene. A fost o misiune pur și simplu de poliție aeriană în spațiul românesc, în spațiul NATO, astfel încât să poată fi vizualizată aeronava rusă care nu a intrat niciun moment în spațiul aerian românesc sau în spațiul aerian NATO, dar aceasta este procedura și de obicei așa se execută aceste misiuni. (...) Nu sunt lucruri din păcate foarte rare, ele se întâmplă, sunt misiuni pe care atât Forțele Aeriene Române, cât și forțele care ne sunt partenere - fie că au fost britanicii, fie că acum sunt colegii noștri canadieni - sunt misiuni pe care le executăm", a afirmat Fifor.

Întrebat dacă după cazul avionului rusesc interceptat joi are un schimb de mesaje cu autoritățile de la Moscova, el a răspuns negativ.

"Nu, nu este o practică și oricum nu văd de ce s-ar face lucrul acesta. (...) Aeronava rusă nu a intrat în spațiul NATO, în spațiul românesc, efectua o misiune pe fir București, deasupra Mării Negre, aeronavele se ridică la comanda centrului NATO de la Tottenham. Aceasta este procedura și repet, nu este un lucru din păcate izolat sau un lucru foarte rar (...)", a adăugat Fifor.

sursa: www.stiripesurse.ro


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7117 secunde