Ministrul Apărării Naționale, făcut PRAF! L-ar fi apucat "nebunia"!

2331
Ministrul Apărării Naționale, făcut PRAF! L-ar fi apucat

Articole de la același autor

Ambasada Rusiei la București a reacționat dur în urma declarațiilor pe care ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, le-a făcut în cadrul "Black Sea and Balkans Security Forum", unul dintre cele mai mari evenimente din România pe tema securității Mării Negre și a Balcanilor, a avut loc, în perioada 12 - 14 iunie, la Constanța.

Într-o postare pe facebook, reprezentanții Moscovei sugerează că pe ministru l-ar fi apucat "nebunia", făcând o comparație cu fostul secretar al Apărării în SUA, James Forrestal, care s-ar fi sinucis, înnebunit fiind de gândul unei invazii rusești.

"Fantoma lui James Forrestal a apărut în Constanța?", este titlul materialului postat de ambasada Rusiei la București.

"Povestea primului ministru al apărării americane, James Forrestal, care a fost cunoscut ca un muncitor neobosit în timpul vieții sale și care a făcut multe pentru a mobiliza potențialul militar și economic american în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, vine imediat în memoria unui cititor experimentat. El a părăsit voluntar viața în mai 1949, aruncându-se pe fereastra unui spital de psihiatrie, potrivit conturilor martorilor oculari, strigând că «vin rușii!». Până la sfârșitul vieții sale, J. Forrestal, în opinia medicilor și a celor din jurul său, a devenit nebun pe baza unei presupuse amenințări sovietice. Acum recitiți cuvintele lui Gabriel Leș și întrebați-vă. Într-adevăr spiritul rebel al lui James Forrestal l-a invadat? Dacă pur și simplu nu-i dă odihnă laurii acestui faimos în timpul său rusofob și «luptător împotrivă pericolului rusesc», atunci ne-am dori să atragem atenția asupra faptului că în ziua de azi dânsul este aproape uitat chiar și la el acasă, iar moștenitorii săi politici și spirituali încă răspândesc mituri și povești de groază despre Rusia agresivă", se arată în mesajul Ambasadei Rusiei la București.

XXX

Ministrul Gabriel Leș a prezentat, în cadrul evenimentului de la Constanța, o evaluare a situației de securitate din zona Mării Negre, apreciind că evoluția acesteia poate fi îngrijorătoare în condițiile în care Rusia are interese strategice în acest spațiu geografic, încercând să-și asigure dominația militară și să limiteze postura regională a NATO.

"România acordă atenție direcției Rusiei în ceea ce privește adaptarea strategiei de securitate și a doctrinei sale militare ce vizează un prag inferior pentru declanșarea unei acțiuni militare și lansarea unor lovituri preventive", a declarat ministrul Gabriel Leș, adăugând că este necesar ca Alianța Nord-Atlantică să se concentreze pe acest aspect. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7044 secunde