Ministrul Apărării a vizitat spitalul militar de la Constanța

1397

Articole recomandate

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a vizitat, sâmbătă, Sistemul Medical Modular de Izolare și Tratament din Constanța, el punctând că instalarea facilității se desfășoară conform planificării.

"Am discutat cu personalul care coordonează activitatea despre modul în care se desfășoară, problemele întâmpinate și modalitățile prin care pot să îi sprijin. Instalarea facilității se desfășoară conform planificării, urmând să fie finalizată partea administrativ-logistică și apoi, în scurt timp, să fie finalizat și procesul de operaționalizare medicală. Vreau să mulțumesc întregului personal angrenat în realizarea acestei facilități medicale. Este în continuare nevoie de efort susținut și de implicare. Personalul medical al MApN face toate eforturile pentru a sprijini medicii și personalul auxiliar din Constanța, pentru sprijinirea spitalelor din Dobrogea în cazul unui număr mare de infectați cu noul tip de coronavirus", a scris ministrul pe Facebook.

El a menționat că spitalul va avea 155 de paturi, dintre care șase vor fi dotate cu aparatură pentru terapie intensivă. "Din cele 155 de paturi ale facilității medicale, Secția de tratament pentru pacienți infectați cu COVID-19, cu forme moderate, va avea la dispoziție 55 paturi, din care șase vor fi dotate cu aparatură de terapie intensivă, pentru cazuri grave și modul de triaj și de izolare va avea amplasate peste 100 de paturi, cu logistica medicală specifică pentru tratarea pacienților infectați cu COVID-19, care vor fi plasați în carantină", a precizat Nicolae Ciucă.

Ministerul Apărării anunța, pe 1 aprilie, că a fost realizat primul modul al Sistemului Medical Modular de Intervenție și Tratament (SMMIT) de la Constanța, cu o capacitate de 55 de paturi. Rolul acestuia este de a trata cazurile ușoare și medii de infectări cu COVID-19, pentru descongestionarea altor unități medicale, spitale din zona Dobrogei. Al doilea modul ce va fi construit va avea capacitatea de peste 100 de paturi, acesta fiind destinat triajului și izolării pacienților infectați cu COVID-19.

Militarii din forțele navale și terestre se ocupă de montarea unității medicale, iar autoritățile administrației publice locale, instituțiile publice, operatorii economici și alte entități juridice din Constanța sprijină MApN, pentru asigurarea facilităților necesare funcționării SMMIT.

Potrivit comunicatului MApN, "după terminarea activităților de montare și operaționalizarea logistică, va urma operaționalizarea medicală, care prevede dotarea cu aparatură medicală a facilităților medicale și obținerea acreditării/avizării a SMMIT Constanța de către Ministerul Sănătății".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4874 secunde