€ 4.7315
£ 5.2727
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:

Ministrul Afacerilor Interne, în discuții despre securitatea Uniunii Europene

Ştire online publicată Luni, 16 Aprilie 2018. Autor: Sorin HULUBEI
Securitatea internă a Uniunii Europene, politica de azil și migrație, întărirea securității frontierelor externe în contextul noilor provocări, dar și combaterea extremismului și a terorismului au fost principalele teme de pe agenda Conferinței ministeriale „Forumul Salzburg - Procesul Viena”, desfășurată în Capitala Austriei în perioada 12-13 aprilie.

„Vreau să accentuez importanța cooperării regionale, în actualul context de securitate, și rolul Forumului Salzburg pentru consolidarea parteneriatului între agențiile de aplicare a legii din statele sale membre, în vederea sporirii gradului de siguranță al cetățenilor lor și, implicit, al întregii regiuni”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, în cadrul Conferinței.

România are o contribuție esențială la securitatea frontierelor UE, fiind printre cei mai importanți contributori la activitatea Agenției FRONTEX, având un rol esențial în asigurarea securității frontierelor europene pe trei paliere: furnizor de expertiză, resurse umane cu înaltă calificare și echipamente tehnologice de ultimă generație.

O altă temă foarte importantă abordată la Conferința ministerială a fost legată de Procesul Viena, care vizează armonizarea politicilor și priorităților Statelor Membre ale Uniunii Europene care au deținut, dețin sau vor prelua Președinția Consiliului UE.

România, în calitatea sa de deținătoare a Președinției Forumului Salzburg, va organiza la București, în perioada 14-15 iunie, Conferința ministerială a Forumului. România deține, prin Ministerul Afacerilor Interne, Președinția Forumului Salzburg, având un mandat de 6 luni preluat în ianuarie 2018, care durează până în luna iunie a acestui an.

Forumul este un mecanism regional de consultări politice și cooperare multilaterală între statele din Europa Centrală și de Est, înființat la inițiativa Austriei. Din Forumul Salzburg fac parte Austria, Bulgaria, Croația, Cehia, Ungaria, Polonia, România, Slovacia și Slovenia.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 7615 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 3968 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2954 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7314 secunde