€ 4.7231
£ 5.2496
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:

Ministerul de Interne decontează concediile de odihnă pentru polițiști, în limita sumei de 1.450 de lei

Ştire online publicată Sâmbătă, 31 Martie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Ministerul de Interne anunță că anul acesta polițiștilor, militarilor și personalului civil din cadrul ministerului li se va asigura decontarea serviciilor de care beneficiază în perioada concediului de odihnă în unități turistice aflate pe teritoriul României, în limita valorică prevăzută de reglementările legale.Angajații Ministerului Afacerilor Interne (MAI) beneficiază de decontarea concediului de odihnă, în limita sumei de 1.450 de lei, informează un comunicat MAI.

MAI arată că în acest an polițiștilor, militarilor și personalului civil din cadrul Ministerului Afacerilor Interne li se va asigura decontarea serviciilor de care beneficiază în perioada concediului de odihnă în unități turistice aflate pe teritoriul României, în limita valorică prevăzută de reglementările legale.

"Cuantumul sumelor decontate nu va fi luat în calcul la determinarea procentului (...) referitor la limitarea sporurilor, compensațiilor, adaosurilor, primelor, premiilor și indemnizațiilor și a altor drepturi acordate de fiecare ordonator de credite", arată ministerul.

De asemenea, ministerul precizează că "soluția decontării a fost necesară, întrucât din cauza regulilor de protecție a datelor cu caracter personal și a celor instituționale cu privire la angajații din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională, acestora nu li se puteau acorda vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei, așa cum este prevăzut pentru celelalte categorii bugetare".

MAI are deja prevăzute sumele necesare decontării cheltuielilor efectuate pentru concediile de odihnă în rețeaua națională de turism, în bugetul aferent anului 2018.

Totodată, personalul MAI va beneficia de prevederile Legii concediului paternal nr. 210/1999. Până în prezent, angajaților MAI nu li se acorda concediul paternal deoarece Legea 210/1999 făcea referire strictă la personalul asigurat în cadrul sistemului asigurărilor sociale de stat.

De asemenea, prin Legea 80 din 28 martie 2018 a fost eliminată restricția instituită de Ordonanța de urgență a Guvernului 90/2017, care prevedea că instituțiilor și autorităților publice, indiferent de modul de finanțare și subordonare, li se interzice achiziționarea de autoturisme și mobilier.

Ministerul Afacerilor Interne va achiziționa anul acesta autospeciale în valoare de 120 de milioane de lei pentru structurile sale operative, se mai arată în comunicat.Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7433 secunde