Ministerul Apărării reia recrutarea. Armata are nevoie de peste 1.300 de militari

1935
Ministerul Apărării reia recrutarea. Armata are nevoie de peste 1.300 de militari - militari-1564575665.jpg

Articole recomandate

MApN organizează o nouă campanie de recrutare pentru cei care vor să devină rezervist voluntar în Armată


Ministerul Apărării Naționale (MApN) organizează, între 1 și 23 august, o campanie de recrutare și selecție pentru cei care doresc să îndeplinească serviciul militar în calitate de rezervist voluntar în Armata României, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de MApN.


Potrivi sursei citate, pentru anul 2019 sunt disponibile peste 1.300 de locuri de rezerviști voluntari (ofițeri, maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați) în unități militare din 20 de județe: Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Iași, Ilfov, Prahova, Tulcea, Vaslui, Vrancea și din municipiul București.


MApN informează că, pentru înscriere, cetățenii se pot prezenta atât la sediul centrului militar județean sau de sector pe a cărui rază de responsabilitate își au domiciliul, cât și la oricare alt centru militar, în situația în care locul de muncă sau reședința temporară diferă de localitatea de domiciliu.


Cetățenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în calitate de rezervist voluntar în Armata României vor completa o cerere de înscriere. Totodată, vor avea asupra lor o serie de documente, precum actul de identitate, în original și în copie, certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim șase luni înainte de data depunerii, acte de studii și/sau alte documente care atestă alte competențe dobândite în viața civilă, în original și în copie, permisul de conducere, în original și în copie, dacă este cazul, pentru candidații fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuțiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice, precum și livretul militar, în original și în copie, dacă este cazul, numai pentru cei care dețin calitatea de rezervist.


La prezentarea la centrul militar, persoanele vor fi informate cu privire la etapele pe care le presupune procesul de recrutare și selecție, respectiv unitatea militară în care urmează să susțină probele de selecție, unitatea sanitară militară unde urmează să susțină examinarea medicală și unitatea militară sau centrul de instruire în care se va executa programul de instruire inițială, în cazul candidaților proveniți din rândul cetățenilor fără pregătire militară.


De asemenea, candidații proveniți din rândul cetățenilor fără pregătire militară vor fi consiliați în ceea ce privește exprimarea opțiunilor, în sensul orientării către arme sau servicii și specialități militare pentru care aceștia prezintă abilități și aptitudini.


"Procesul de recrutare și selecție se desfășoară în baza Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezerviștilor voluntari și a Ordinului ministrului apărării naționale nr. M. 25/2017 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 270/2015", se menționează în comunicat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7363 secunde