Militarul rănit grav în Afganistan A MURIT

291
Militarul rănit grav în Afganistan A MURIT - deces-1505483983.jpg

Articole recomandate

Militarul grav rănit în urma unui atac asupra unei patrule românești care executa o misiune în regiunea Kandahar din Afganistan a murit la spital, anunță Ministerul Apărării. În urma atacului au fost răniți alți doi militari, care sunt în stare stabilă.

MapN a publicat un mesaj pe Facebook în care anunță evenimentul tragic:

"Cu tristețe vă anunțăm că unul dintre camarazii noștri, care se afla în stare gravă la spital, a decedat.

Caporalul Mădălin Stoica, în vârstă de 41 de ani, era căsătorit și avea un copil. Se afla la prima misiune în teatrele de operații.

Mădălin a căzut la datorie în urma unui atac cu mașină capcană asupra patrulei din care făcea parte.


În același incident au fost răniți caporalul Ionel Buzea și fruntașul Ionel Toma. Aceștia se află sub îngrijire medicală la spitalul militar din Kandahar.

Militarii se aflau într-un convoi de patru autovehicule MRAP când un autovehicul capcană a intrat în blindatul lor. Cei șase militari aflați în vehicul au primit îngrijiri medicale, trei fiind evacuați pe calea aerului. Ceilalți trei au fost transportați pe roți, conform procedurilor, la spital, pentru investigații, având răni minore.

Ministrul apărării naționale, Mihai-Viorel Fifor, a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a lui Mădălin Stoica și a înaintat Președintelui României propunerea de a-i conferi Ordinul Steaua României în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

Suntem alături de militarii noștri care continuă misiunile în Afganistan și de familia eroului căzut la datorie!"



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6239 secunde