Militarii români pleacă în misiune în Africa de Vest

Luni, 21 Iunie 2021, 22:32
281
România va trimite militari în Africa de Vest, începând din toamna acestui an. Decizia a fost luată, marți, 15 iunie, de Parlamentul României, întrunit în ședință comună. Militarii români ar urma să plece în misiunea Task Force Takuba din Sahel, care se află în prezent sub conducerea Franței, începând din luna octombrie.

Raportul celor două Comisii de Apărare din Parlament a motivat decizia în unanimitate prin faptul că ”participarea Armatei României în cadrul Task Force Takuba va contribui la menținerea profilului operațional al acesteia și va aduce vizibilitate internațională sporită țării noastre, alături de beneficii importante, cuantificabile politic și politico-militar, în relația cu Franța”.

Grupul operativ Takuba a fost creat printr-o declarație politică emisă la 27 martie 2020 de guvernele Belgiei, Republicii Cehe, Danemarcei, Estoniei, Franței, Germaniei, Mali, Nigerului, Țărilor de Jos, Norvegiei, Portugaliei, Suediei și Regatului Unit și are scopul de a combate grupările teroriste care acționează și provoacă tensiuni social-politice în Africa de Vest.Pagina a fost generata in 0.1214 secunde