Militarii își caută dreptatea direct la ministrul Gabriel Leș. Mascarada măririlor salariale i-a adus în pragul disperării

51895
2
Militarii își caută dreptatea direct la ministrul Gabriel Leș. Mascarada măririlor salariale i-a adus în pragul disperării - 1-1489591046.jpg


Ordonanța de Guvern 1/2017 privind stabilirea salariului minim pe economie la 1.450 lei a arătat, încă o dată, cât de importantă este Armata pentru statul român. În timp ce toate categoriile de bugetari s-au aliniat la acest standard minim de venit, salariie militarilor pleacă încă de la suma de 900 lei. Asta deoarece statul român, la insistența MApN, consideră că salariul militarilor cuprinde și celelalte sporuri și prime, pe care, de altfel, nu le recunoaște la calcuarea pensiei. 


Dezamăgiți de minciunile oficialilor, care i-au dus cu zăhărelul până în ultimul ceas și le-au promis măririle salariale cuvenite, militarii profesioniști își caută dreptatea direct la ministrul Apărării, Gabriel Leș. 


"Preocupati de imbunatatirea calitatii vietii militarilor, de stimularea motivatiei,  Liga Militarilor Profesionisti si Asociatia Militarilor Veterani si Veteranilor cu dizabilitati, a solicitat domnului Beniamin Gabriel Les, Ministrul Apararii Nationale, acordarea unei audiente, avand in vedere buna colaborare cu MApN, dar si necesitatea de a contribui activ la indeplinirea scopurilor comune.
Ne exprimam speranta ca audienta oficiala va marca momentul continuarii colaborarii institutionale, dar si dezvoltarea relatiilor existente", se arată într-un comunicat  preluat de pe site-ul Ligii Militarilor Profesioniști.



În ce măsură va reuși ministrul Apărării să le îndeplinească doleanțele militarilor rămâne de văzut, mai ales după ce un general al Armatei, Florin Jianu, șeful Direcției financiar-contabile din MApN, s-a opus explicit aplicării Ordonanței 1/2017 și în cazul SGP. 


Comentează știrea

Eu
16 martie 2017
Hai pe ei

Hai toti sgp-ii in lmp si hai calare pe ei sa nu ii slabim. Poate asa rezolvam ceva. Altfel nu ne iau in considerare.

Cata
17 martie 2017
Salarii MApN

Buna ziua, am doar o singura nedumerire si anume o lege aprobata si intrata in vigoare in Romania este obligatorie pentru toata lumea sau este facultativa si o respecta numai cine vrea? Daca lalariul minim pe tara e stabilit prin lege cum se poate ca acesta sa nu fie acordat tuturor celor care lucreaza cu contract de munca legal? Patronii sunt amendati daca nu platesc acest salariu dar in cazul militarilor nu se aplica prevederile codului muncii si nici a legii ce stabileste salariul minim pe economie. Se profita de faptul ca ei nu au dreptul sa protesteze si nici sa se afilieze sau organizeze in grupari sindicale. Este foarte grav ca legea nu este una pentru toti si ca se prmite aplicarea ei daca se oreste sau nu de catre anumite organe ale statului. Tin sa subliniez ca insusi termenul de "lege" presupune un caracter obligatoriu singurele cazuri in care nu se aplica acest caracter sunt cazurile prevazute expres in lege sunt excetiile si derogarile. Deci revin cum se poate ca cineva sa decida daca aplica sau nu o lege care este obligatorie pentru toate categriile de angajatori??!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8516 secunde