MILITARII DIN FORȚELE NAVALE ROMÂNE PARTICIPĂ LA DOUĂ EXERCIȚII INTERNAȚIONALE

137
MILITARII DIN FORȚELE NAVALE ROMÂNE PARTICIPĂ LA DOUĂ EXERCIȚII INTERNAȚIONALE - militaripregatitidelupta14324770-1445252771.jpg

Articole recomandate

O parte dintre militarii Forțelor Navale Române sărbătoresc Ziua Armatei României prin participarea la două exerciții navale multinaționale, MARSEC și NUSRET, conduse de Turcia, planificate a se desfășura concomitent, în perioada 21-28 octombrie, în mai multe raioane maritime din Bazinul Mării Mediterana și din Marea Marmara.


Corveta Contraamiral Horia MACELLARIU (265) participă la Exercițiul multinațional de securitate maritimă MARSEC 2015, care se va desfășura în partea de est a Mării Mediterana și în apele teritoriale ale Turciei. Militarii vor executa misiuni specifice de luptă împotriva imigrației clandestine și a traficului ilegal pe mare, precum și exerciții de evacuare medicală. Nava este comandată de căpitan-comandorul Mihai Dănilă și are un echipaj alcătuit din 89 marinari. 


Al doilea exercițiu multinațional la care participă marinarii militari români, este Exercițiul NUSRET 15. În cadrul acestuia, Dragorul Maritim Sublocotenent Alexandru AXENTE (DM-30) va executa misiuni specifice luptei împotriva minelor marine, în apele teritoriale ale Turciei și zona de nord a Mării Egee. Nava este comandată de locotenent-comandorul Codrin Misăraș și are la bord un echipaj alcătuit din 68 marinari și o grupă scafandri specializați în acțiuni de minare-deminare (EOD).


Navele militare românești au plecat din România sâmbătă, 17 octombrie.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0299 secunde