Mai multe ştiri online:

Militari români și străini, la CETATEA 2018. Declarații ale șefului Statului Major al Apărării

Ştire online publicată Vineri, 05 Octombrie 2018. Autor: Sorin MIHALACHE
Șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ionel Ciucă, a participat, ieri, la Ziua Distinșilor Vizitatori în cadrul exercițiului multinațional CETATEA 2018, la Centrul 48 Comunicații și Informații Strategice, din București.

CETATEA 2018 este un exercițiu tehnic de comunicații și informatică (CISEX) care se desfășoară în perioada 24 septembrie - 7 octombrie, cu participarea a peste 1500 de militari, români și străini.

Structuri specializate ale Armatei României (din cadrul Comandamentului Forței Întrunite, Direcției Comunicații și Tehnologia Informației, Comandamentului Comunicațiilor și Informaticii, Statului Major al Forțelor Terestre, Statului Major al Forțelor Aeriene, Statului Major al Forțelor Navale, Comandamentului Forțelor pentru Operații Speciale, Agenției pentru Sisteme și Servicii Informatice Militare și Comandamentului Logistic Întrunit), și structuri din domeniul securității naționale și ordinii publice, participă pe întreg teritoriul național alături de detașamente din țări membre ale NATO (Italia și Bulgaria), observatori din Polonia și Grecia și un detașament din Republica Moldova, la planificarea, realizarea și controlul structurilor de forțe naționale și NATO.

„Apreciez în mod deosebit implicarea de care ați dat dovadă de-a lungul anilor pentru a transforma exercițiul CETATEA într-un exercițiu multinațional, care a crescut și evoluat într-o platformă de verificare și testare a capabilităților nou apărute. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără profesionalismul și dedicarea tuturor celor implicați, militari români și cei ai armatelor aliate. Sunt bucuros să văd că sistemele de comunicații și informatică sunt operate de militari tineri, profesioniști, conectați la noua tehnologie. Este necesar să dezvoltăm în continuare capabilitățile din sfera comunicațiilor, informaticii și a securității cibernetice și să le validăm prin exerciții și aplicații practice pentru a putea rămâne conectați la mediu informațional dinamic, aflat într-o continuă schimbare și a crește nivelul de interoperabilitate cu armatele aliate și partenere. Felicitări pentru efortul depus! Ați demonstrat că puteți să realizați într-un timp foarte scurt coeziunea specifică unei echipe multinaționale.” - a precizat generalul Ciucă.

Bazat pe un scenariu fictiv, exercițiul a testat procedurile de gestionare și răspuns la incidente de securitate cibernetică și capacitatea de monitorizare, detecție și reacție la acestea, oferind prilejul specialiștilor de a evalua și valida echipamentele și tehnologiile nou intrate în dotare.

Începând cu anul 2017 exercițiul CISEX CETATEA este extins la nivel regional, cu participare multinațională, este inclus în programul NATO de instruire și exerciții (Military Training and Exercise Program) și, începând cu anul 2019, se va înscrie în cadrul programului de instruire consolidată la nivel întrunit (Combined Joint Enhanced Training), inițiativă regională de cooperare militară, propusă de România la Summit-ul NATO din Țara Galilor. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Cultură-Educație
luni, 18 martie Foto : SIMULARE BAC 2019. Ce subiecte au primit elevii la proba de limba română 17031 vizite, 0 comentarii SIMULARE BAC 2019. Ce subiecte au primit elevii la proba de limba română
Sport
ieri, ora 10:18 Foto : Doliu în sportul constănțean. A murit un mare arbitru 6138 vizite, 0 comentarii Doliu în sportul constănțean. A murit un mare arbitru
Actual
marti, 19 martie Foto : Român "angajat" ca sclav personal pentru fiul unui milionar din Anglia 5292 vizite, 0 comentarii Român "angajat" ca sclav personal pentru fiul unui milionar din Anglia
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 2.2595 secunde