Milioane de lei puse la bătaie pentru investiţii la frontiera de la Negru Vodă

440

Articole de la același autor

Peste 2 milioane de lei urmează să fie investiți în modernizarea Punctului de Trecere a Frontierei Negru Vodă. Lucrările au început în această lună, iar reprezentanții Gărzii de Coastă au anunțat că până la sfârșitul anului viitor, polițiștii de frontieră și călătorii vor avea un sediu nou, complet reabilitat și cu dotări moderne.

Cele mai multe sedii în care își desfășoară activitatea polițiștii de frontieră din județul Constanța au nevoie de reparații capitale. Este inclusiv cazul sediului central al Gărzii de Coastă, din municipiul Constanța, darămite a unităților din județ sau a punctelor de trecere a frontierei! Drept pentru care, conducerea Gărzii de Coastă a demarat o serie de proiecte, prin accesarea de fonduri europene, prin care este urmărit exact acest scop: reabilitarea sediilor pentru a le asigura oamenilor condiții decente de muncă!

Printre proiectele avute în vedere de polițiștii de frontieră este și „Reabilitarea și modernizarea sistemului termoenergetic al Punctului de Trecere a Frontierei Negru Vodă”. Valoarea acestui proiect este de peste 2 milioane de lei, dintre care 1,1 milioane de lei sunt fonduri nerambursabile. Lucrările la punctul de frontieră respectiv au început în această lună, au anunțat reprezentanții Gărzii de Coastă și constau în „refacerea” completă a clădirii. „Utilizatorii clădirii Punctului de Trecere a Frontierei Negru Vodă au o serie de cerințe față de aceasta, cerințe care, în principal, se referă la confort termic, vizual și acustic, la igienă și sănătate, și nu în cele din urmă, la siguranță și adaptabilitate. Garda de Coastă își propune să reabiliteze și instalația termică, sanitară și electrică”, au arătat reprezentanții Poliției de Frontieră.

Lucrările urmează să fie încheiate până pe 30 noiembrie 2021. „Obiectivul general al proiectului este creșterea eficienței energetice pentru imobilul Punctului de Trecere a Frontierei Negru Vodă prin reabilitare termică și modernizarea instalațiilor aferente obiectivului”, se arată în proiect.

Reamintim că, asemenea celorlalte puncte de trecere a frontierei, și cel de la Negru Vodă a fost construit în anii 1970 iar de atunci nu a mai avut parte de reparații capitale.

Alte investiții aflate pe lista de priorități

Pe lista de investiții a Gărzii de Coastă se numără: reabilitarea punctelor de trecere a frontierei Vama Veche, Negru Vodă și Băneasa, branșarea la gaze a Grupului de Nave Constanța, modernizarea Poliției de Frontieră Agigea, construirea unui nou sediu al Gărzii de Coastă. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3943 secunde