Mii de șoferi sancționați pentru viteză excesivă!

191
Mii de șoferi sancționați pentru viteză excesivă! - vitezapermise-1591539678.jpg

Articole de la același autor

Peste 6.000 de șoferi care nu au respectat viteza legală, punând în pericol siguranța traficului, au fost sancționați, în sfârșitul de săptămână, de polițiștii care au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere.

Sub coordonarea Direcției Rutiere, polițiștii au acționat pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică și reducerea numărului și consecințelor accidentelor rutiere grave, în special a celor cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză.

Astfel, au fost aplicate 9.044 de sancțiuni contravenționale, dintre care 6.024 pentru depășirea vitezei maxime legale admise, iar 2.890 pentru alte sancțiuni. Polițiștii au reținut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 778 de permise de conducere, dintre care 507 pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legale admise și 271 pentru nerespectarea altor norme rutiere care atrag suspendarea dreptului de a conduce. Totodată, au fost constatate 48 de infracțiuni la siguranța circulației pe drumurile publice.

De menționat că, în primele cinci luni ale lui 2020, nerespectarea regimului legal de viteză a fost cauza a aproximativ 18% din accidentele rutiere grave. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6765 secunde