Mii de petarde, confiscate la Mangalia

656
1
Polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia, județul Constanța, au prins doi cetățeni români ce dețineau și transportau ilegal peste 14.000 petarde, în valoare de aproximativ 1.150 lei.
Acțiunea s-a desfășurat la data de 5 decembrie, în jurul orei 12, când oamenii legii au oprit pentru verificări un autoturism marca Renault Laguna, condus un tânăr de 20 de ani. În autoturism se mai afla, ca pasager, un alt cetățean, de 35 de ani, din Mangalia.
Fiindu-le solicitate documentele de identitate, șoferul a prezentat la control o carte de identitate și un permis de conducere auto turcești.
Având suspiciuni cu privire la autenticitatea acestor documente, polițiștii de frontieră constănțeni au făcut verificări suplimentare, în urma cărora s-a stabilit că documentele în cauză sunt false.
Totodată, în urma controlului efectuat asupra autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit, pe bancheta din spate, într-o cutie de carton ce aparținea pasagerului, 14.280 petarde pentru care persoana respectivă nu deținea documentele de proveniență necesare. Valoarea petardelor a fost estimată la peste 1.150 lei.
Ca urmare a celor constatate, polițiștii de frontieră au întocmit celor două persoane dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, respectiv deținere și transport sau orice altă operațiune cu materii explozive efectuate fără drept, iar petardele au fost ridicate de către polițiștii de frontieră în vederea confiscării.

Comentează știrea

simil
7 decembrie 2011
petarde

zau.si vama unde era,la pescuit?

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 07 Decembrie 2011
Stire din Sport : Micii rugbiști, eseuri la Năvodari
Pagina a fost generata in 0.3167 secunde