€ 4.7204
£ 5.2539
$ 4.2231

Mai multe ştiri online:

Mii de militari americani și englezi, la Mihail Kogălniceanu

Ştire online publicată Vineri, 17 Aprilie 2015. Autor: Andreea ILIESCU
Peste 2.200 de militari cu armament și tehnică de luptă din armatele Regatului Unit al Marii Britanii, Republicii Moldova, României și Statelor Unite ale Americii participă la exercițiul multinațional Wind Spring 15, ce se desfășoară în perioada 16-30 aprilie în poligonul Smârdan, din județul Galați, și la Centrul Administrativ Aerian Mihail Kogălniceanu. 


Exercițiul are ca scop antrenarea în comun, într-o concepție unitară, a militarilor din țări membre ale NATO sau partenere, pentru menținerea capacității operaționale a structurilor și îndeplinirea cerințelor specifice de interoperabilitate și standardizare ale Alianței Nord-Atlantice și ale Uniunii Europene. 


Ceremonia de deschidere a exercițiului a avut loc, ieri, la Smârdan și are loc astăzi, la Mihail Kogălniceanu. La exercițiu participă militari și tehnică de luptă din unități de infanterie mecanizată, tancuri, artilerie antiaeriană, sprijin logistic, subunități de vânători de munte, aeronave de tip IAR-330 SOCAT și IAR-99 ȘOIM din Forțele Aeriene, precum și elemente de război radio-electronic și echipe de relaționare civili-militari. În cadrul Wind Spring 15 sunt planificate exerciții de comandament, trageri de luptă, rezolvarea unor situații tactice complexe. Pregătirea activităților implică și dislocarea în facilitățile de instruire din România a detașamentelor din țările aliate și partenere, acțiune demarată la jumătatea lunii martie. 


Exercițiul face parte din seria activităților de instruire în comun care se desfășoară atât în țară cât și în afara teritoriului național, în cadrul operației „Atlantic Resolve”, pentru demonstrarea măsurilor de reasigurare adoptate în cadrul Consiliului Nord-Atlantic privind asigurarea stabilității și securității regionale, în special în actualul climat de securitate din flancul estic al NATO. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7582 secunde