€ 4.7287
£ 5.3209
$ 4.1834

Mii de jucării contrafăcute, confiscate în Portul Constanța Sud Agigea

Ştire online publicată Luni, 03 Iunie 2019. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Mii de jucării contrafăcute au fost confiscate de oamenii legii în Portul Constanța Sud Agigea, înainte de a ajunge pe piață. Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație de mărfuri contrafăcute, pe numele unui cetățean român, în urma descoperirii împreună cu lucrătorii vamali, într-un container sosit din China, a unor bunuri în valoare de peste 1.000.000 lei.


„În luna mai, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Constanța Sud au efectuat, în baza analizei de risc, controlul amănunțit la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului București.  În urma controlului, au fost descoperite 14.300 jucării, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute”, explică reprezentanții Gărzii de Coastă.
Astfel, polițiștii de frontieră au extins cercetările și, în urma confirmării din partea titularului de marcă a faptului că bunurile aduc atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute, în data de 30 mai s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.  


De asemenea, s-a stabilit că administratorul firmei este un cetățean român, în vârstă de 44 de ani. Bunurile, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, ar fi avut valoarea totală de aproximativ 1.018.900 lei. Acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, la finalizare fiind dispuse măsuri legale care se impun. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7694 secunde