Mii de articole textile, încălțăminte și parfumuri, confiscate la frontieră

125
Mii de articole textile, încălțăminte și parfumuri, confiscate la frontieră - contrabanda-1539339421.jpg

Articole recomandate

În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit peste 6.000 de articole textile, încălțăminte, parfumuri și produse de marochinărie, susceptibile a fi contrafăcute, pe care doi cetățeni români și un cetățean turc au încercat să le introducă ilegal în țară.


În data de 11.10.2018, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au continuat acțiunile specifice desfășurate pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, fiind selectate pentru control, pe sensul de intrare în țară, mai multe mijloace de transport.


În urma controlului amănunțit efectuat, polițiștii de frontieră au descoperit în cala unui autocar și în compartimentul marfă a două autoutilitare, cantitatea totală de 6.086 de articole textile, încălțăminte, parfumuri și produse de marochinărie, bunuri ce erau inscripționate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.


La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorii bunurilor sunt doi cetățeni români și un cetățean turc, cu vârste cuprinse între 32 și 59 de ani. Persoanele în cauză au declarat că transportau bunurile pentru diverse persoane, nu dețineau documente de proveniență pentru acestea și nu aveau cunoștință despre faptul că ar fi contrafăcute.


Bunurile, în valoare totală de 250.350 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.


În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de "punere în circulație fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare", la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3481 secunde