Migranți expulzați din țară, după ce au fost prinși "pe picior greșit"

181
Migranți expulzați din țară, după ce au fost prinși

Articole de la același autor

Polițiștii Inspectoratului General pentru Imigrări au desfășurat, în ultimele zile, mai multe acțiuni proprii și în cooperare cu structurile Ministerului Afacerilor Interne, pe linia prevenirii și combaterii șederii și muncii ilegale a cetățenilor străini. Astfel, în municipiul București și pe raza de competență a județelor Timiș, Mureș și Constanța au fost depistați, în situații ilegale, zece cetățeni străini, respectiv nouă bărbați și o femeie, care erau în situații ilegale. Respectivii au vârste cuprinse între 20 și 55 de ani și erau trei din Nepal, doi din Egipt și câte unul din Canada, Republica Moldova, Federația Rusă, Afganistan și Pakistan. În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că doi cetățeni au intrat ilegal și au solicitat, după depistare, o formă de protecție internațională, patru au fost respinși în procedura de azil și nu au părăsit teritoriul României în termenul legal, doi au fost depistați desfășurând activități lucrative fără forme legale, o persoană nu deținea asupra sa documente de identitate sau de călătorie, iar alta a fost depistată cu ședere ilegală.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au revocat vizele de lungă ședere față de cetățenii egipteni, depistați la muncă ilegală, și, totodată, au fost emise decizii de returnare prin care sunt obligați să părăsească țara noastră în termen de 15 zile. De asemenea, decizie de returnare cu aceeași perioadă de valabilitate a fost emisă și pentru tânăra din Moldova, iar cetățeanul canadian, depistat fără documente asupra sa, a fost sancționat cu avertisment scris. Față de alte patru persoane, a fost dispusă măsura de returnare sub escortă, iar până la îndepărtarea din România, au fost luate în custodie publică, fiind cazate în centrele specializate ale Inspectoratului General pentru Imigrări. La ieșirea din țară, pe numele lor va fi instituită măsura interzicerii intrării pe teritoriul României pentru o perioadă de șase luni, respectiv cinci ani.

Cele două persoane din Afganistan și Pakistan, care au solicitat o formă de protecție internațională după depistare, sunt cazate în centrul de proceduri și cazare a solicitanților de azil, iar în perioada următoare vor parcurge etapele procedurale în materie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4056 secunde