Mai multe ştiri online:

Miercurea alarmelor. De ce nu vor suna, astăzi, sirenele

Ştire online publicată Miercuri, 05 Iunie 2019. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Vremea schimbătoare de la Constanța amână exercițiul lunar de verificare a sirenelor din municipiu. 
„În contextul situațiilor de urgență din țară generate de manifestarea fenomenelor hidro-meteorologice periculoase, în cursul zilei de astăzi nu vor fi verificate sirenele de alarmare publică. În această perioadă, utilizarea sirenelor se va realiza doar în situații reale în care este necesară dispunerea de măsuri de autoprotecție pentru populație”, precizează reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea. 


Astfel, derularea exercițiului național „Miercurea Alarmelor” va continua din luna iulie, în prima zi de miercuri, de la ora 10. Testarea a fost lansată de IGSU încă de acum doi ani și este destinată verificării sistemului de alarmare a populației despre iminența unui pericol și, implicit, dezvoltării reacției cetățenilor în situații de protecție civilă. 


„Cele mai des întâlnite situații în care este alarmată populația prin intermediul sirenelor electrice și electronice sunt dezastrele naturale și calamitățile, care pun în pericol viața persoanelor. Asigurăm opinia publică asupra necesității și utilității derulării permanente a acestor antrenamente lunare”, mai spun cei de la ISU. 
Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7107 secunde