Microbuzele școlare verificate la sânge de Poliția Rutieră

288
Microbuzele școlare verificate la sânge de Poliția Rutieră - microbuzscolaradamclisi2-1348047393.jpg
Pentru siguranța elevilor, în perioada 10-15 septembrie, reprezentanții poliției rutiere, împreună cu cei ai inspectoratelor școlare județene și ai primăriilor, au verificat autovehiculele destinate transportului școlar. În acest sens, la nivel național, la sediul primăriilor sau unităților de învățământ deținătoare, au fost controlate, 1979 de autovehicule din totalul de 2238.

Polițiștii au verificat valabilitatea inspecției tehnice periodice, precum și existența asigurării de răspundere civilă auto obligatorie. De asemenea, au fost verificați și conducătorii auto dacă dețin certificat de competență profesională, categoria corespunzătoare a permisului de conducere și valabilitatea acestuia.

Controalele efectuate au relevat faptul că, în cazul a 77 de autovehicule inspecția tehnică periodică era expirată, pentru 65 de autovehicule nu se deținea asigurare de răspundere civilă auto obligatorie, iar 74 de conducători de autovehicule nu aveau certificatul de competență profesională.

Deficiențele constatate au fost comunicate deținătorilor de autovehicule, în vederea remedierii. Tot cu această ocazie, reprezentanții poliției rutiere i-au instruit pe conducătorii de autovehicule cu privire la respectarea legislației rutiere și adoptarea unei conduite preventive, în timpul deplasării pe drumurile publice.

Activitățile de control vor continua pe tot parcursul anului școlar.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 10 Septembrie 2012
Stire din Eveniment : "Punctele negre" ale Constanței
Pagina a fost generata in 0.5818 secunde